Пиріжки з чорницями

Якщо Ви полюбляєте пиріжки, то обов’язково спробуйте приготувати цей рецепт. Пиріжки з чорницями виходять дуже смачними і просто тануть у роті. Також цей рецепт можна використовувати для приготування пиріжків з іншими ягодами.

Список ингредиентов

  • борошно1 кг
  • молоко520-550 мл
  • цукор505 г
  • м'яке вершкове масло150 г
  • свіжі дріжджі42 г
  • картопляний крохмаль1,5 ст. ложки
  • яйця3 шт
  • сіль1 ст. ложка
  • чорницідля начинки

Способ приготовления

У велику миску просіяти 1 кг борошна. Розвести дріжджі у 500 мл теплого молока. Додати 130 г цукру та добре перемішати. Потім вбити 2 яйця та ретельно збити міксером. Отриману суміш влити до борошна. Всипати сіль та додати м'яке вершкове масло. Замісити еластичне м'яке тісто. Накрити його рушником та залишити у теплому місці до збільшення у об’ємі у два рази.

1 яйце розділити на білок та жовток. Ретельно збити жовток з 1-3 ст. ложками молока, дрібкою солі та цукру. Решту цукру змішати з крохмалем та 1,5 ст. ложками борошна. Чорниці перебрати, помити та обсушити. Готове тісто злегка обім'яти та розділити на однакові невеличкі шматочки.

Кожен шматочок тіста розкотити. По центру покласти приблизно по 1 ст. ложки ягід та посипати їх 1 ст. ложкою цукрової суміші. Яєчний білок збити та змастити краї тіста. З'єднати краї та сформувати пиріжки. Викласти їх на деко, застелене пергаментом. Змастити поверхню пиріжків збитим білком та помістити у тепле місце на 20 хвилин. Потім поставити у розігріту до 200 градусів духовку та випікати до золотистого кольору приблизно 20 хвилин.

Смачного!