Пана котта з полуницею

Цей десерт можна віднести до одного з найніжніших. Його вершковий смак відмінно доповнюється полуничним соусом. Перед подачею на стіл десерт можна прикрасити ягідками.

  • Кухня: Итальянская кухня
  • Основной ингредиент: сливки

Список ингредиентов

  • вершки500 мл
  • полуниця200 г
  • цукор100 г
  • вода50 мл
  • желатин10 г
  • ванільний цукорза смаком

Способ приготовления

Желатин замочити у теплій воді на 30 хвилин. Вершки влити у каструльку та поставити на водяну баню. Всипати 50 г цукру та довести до кипіння, постійно помішуючи. Зняти з вогню та додати желатин. Ретельно перемішати, щоб він повністю розчинився. Розлити вершковий крем у формочки та помістити на 2 години у холодильник.

Полуницю помити та викласти у блендер. Додати 50 г цукру та збити та однорідності. Формочки з панакотою на декілька секунд опустити у гарячу воду. Потім обережно перекласти десерт на тарілочки та полити полуничним соусом.

Смачного!