Панакота з полуницею

Панакота – ніжний та легкий вершковий десерт. У цьому рецепті вершковий смак доповнюється полуничним соусом та базиліком. За бажанням перед подачею на стіл панакоту можна прикрасити полуницею.

  • Кухня: Итальянская кухня
  • Основной ингредиент: сливки

Список ингредиентов

  • полуниця500 г
  • вершки 20 %400 мл
  • вода70 мл
  • цукор2,5 ст. ложки
  • желатин10 г
  • ванільний цукор10 г
  • базилік1 пучок

Способ приготовления

Полуницю помити та обсушити. Базилік також помити та обсушити. Желатин змішати з ванільним цукром та залити 70 мл окропу. Розмішувати до повного розчинення желе. Вершки збити міксером. Не припиняючи збивання, тонкою цівкою влити розчинений желатин. Збивати масу до загустіння.

Розлити вершкову масу у креманочки, заповнюючи їх до половини. Помістити у холодильник до повного застигання. Полуницю розім’яти виделкою разом з базиліком. Додати цукор та поставити на повільний вогонь. Варити до загустіння та зняти з вогню. Дати повністю охолонути та розкласти полуничну масу у формочки з панакотою. Прикрасити десерт листочками базиліку.

Смачного!