Пиріжки з полуницею

Якщо Ви полюбляєте випічку, то Вам обов’язково потрібно спробувати ці пиріжки. Вони виходять дуже ароматними та ніжними, зі смачною соковитою начинкою. Ці пиріжки нікого не залишать байдужим.

Список ингредиентов

  • борошно650-700 г
  • полуниця250-300 г
  • мацоні200 мл
  • цукор100-150 г
  • тепла кип'ячена вода100 мл
  • олія50 мл
  • яйця2 шт
  • яєчний жовток1 шт
  • вершкове масло20-30 г
  • свіжі дріжджі10-15 г
  • сіль1/2-1 ч. ложка
  • ваніль1/2 стручка
  • мелені сухаріза смаком

Способ приготовления

Дріжджі розчинити у теплій кип’яченій воді. Додати 1 ст. ложку борошна та 1 ч. ложку цукру. Ретельно перемішати та дати дріжджам активуватися. Потім перелити їх у миску. Додати яйця, решту цукру, сіль та мацоні. Додати половинку стручка ванілі та добре перемішати.

Борошно просіяти та частинами всипати у дріжджову суміш. Замісити густе тісто, яке не буде прилипати до рук. У самому кінці влити олію та добре вимісити, доки тісто не стане еластичним та м’яким. Залишити його у теплому місці до збільшення у об’ємі у 2-2,5 рази.

Полуниці помити та обсушити. Тісто викласти на робочу поверхню, посипану борошном. Розділити на шматочки та сформувати з них пласкі кружечки. Трохи посипати їх панірувальними сухарями та покласти по маленькому шматочку масла. Розкласти зверху полуниці та сформувати пиріжки.

Деко змастити вершковим маслом та викласти на нього пиріжки. Жовток збити з невеликою кількістю води та змастити пиріжки. Дати їм піднятися у теплому місці, після чого помістити у розігріту до 180 градусів духовку. Випікати до готовності приблизно 20-25 хвилин.

Смачного!