Тістечка

Жодне свято не обходиться без тістечок. Щоб приголомшити своїх гостей, приготуйте тістечка за цим рецептом. Вони виходять ніжними, як хмаринки, а вишні надають їм особливу кислинку.

Список ингредиентов

  • сметана 15-20 %500 мл
  • цукор8 ст. ложок
  • білий шоколад100 г
  • вишні без кісточок100 г
  • яйця4 шт
  • борошно2 ст. ложки
  • фруктовий желатин15-20 г

Способ приготовления

Желатин замочити у невеликій кількості води. Розділити 2 яйця на білки та жовтки. Збити жовтки з 2 ст. ложками цукру. Окремо збити білки до утворення стійких вершин. Частинами додавати до жовтків борошно та білки, перемішуючи ложкою знизу вгору.

Деко застелити пергаментом та рівномірно викласти на нього приготоване тісто. Помістити у розігріту до 150-160 градусів духовку. Випікати корж протягом 10-15 хвилин. На готовність його можна перевірити сухим сірником. Дати коржу повністю охолонути.

Шоколад подрібнити. 2 яйця розділити на білки та жовтки. Розтерти жовтки з 4 ст. ложками цукру. Додати желатин та поставити на повільний вогонь. Всипати шоколад та прогрівати до повного розчинення, постійно розмішуючи. Злегка охолодити масу та додати до неї сметану. Ретельно перемішати міксером до однорідності та дати трохи охолонути.

Білки збити з 2 ст. ложками цукру до утворення піни. Додати сметанну масу та збити міксером до однорідності. Викласти приготований крем рівним шаром та корж. Помістити у холодильник та дати крему трохи застигнути. Розкласти зверху вишні, трохи втоплюючи їх у крем. Помістити у холодильник, доки сметанний крем не застигне. Розрізати корж на порційнні тістечка.

Смачного!