Тістечка з пісочного тіста

Тістечка з пісочного тіста відрізняються простотою у приготуванні. Не зважаючи на це, вони виходять дуже смачними та ніжними. Розсипчаста основа доповнюється вершковим кремом та фруктами.

Список ингредиентов

  • вершки 35 %400 мл
  • борошно2 склянки
  • вершкове масло200 г
  • цукор175 г
  • яйце1 шт
  • яєчний жовток1 шт
  • ванільний цукор1 ч. ложка
  • сіль1 щіпка
  • фруктиза смаком
  • квасоля або горохдля випікання

Способ приготовления

У миску викласти м’яке вершкове масло. Додати сіль та 1/2 склянки цукру. Збивати міксером на середній швидкості, доки не утвориться пишна однорідна маса. Додати яйце та жовток. Збивати ще 1 хвилину та зменшити швидкість. Всипати борошно та розмішувати протягом 1 хвилини. Потім викласти на стіл та швидко вимісити тісто холодними руками.

Формочки застелити пергаментом. Тісто розділити на шматочки та розподілити їх по формочкам так, щоб товщина тіста була не більше, ніж 7 мм. Накрити поверхню тіста фольгою та всипати у формочки квасолю або горох. Помістити у розігріту до 190-200 градусів духовку та випікати протягом 10-15 хвилин. Готові корзиночки трохи охолодити та перекласти на дерев’яну дошку. Зняти фольгу та папір. Дати повністю охолонути.

Охолоджені вершки збити міксером з ванільним цукром та 3 ст. ложками цукру до утворення пишного крему. Фрукти помити та порізати шматочками. Корзиночки наповнити вершковим кремом та прикрасити шматочками фруктів.

Смачного!