Кавовий пиріг

Кавовий пиріг – просто ідеальна випічка до чаю або кави. Він виходить надзвичайно ароматним та смачним. За бажанням його можна посипати цукровою пудрою або полити глазур’ю.

  • Основной ингредиент: кофе
  • Обобщенное название: пирог

Список ингредиентов

  • борошно250 г
  • чорнослив без кісточок200 г
  • міцна кава200 мл
  • коричневий цукор100-150 г
  • мед2 ст. ложки
  • розпушувач1 ч. ложка
  • мелена кориця1 щіпка
  • мелений імбир1 щіпка
  • сіль1 щіпка
  • оліядля змащування

Способ приготовления

У гарячу каву додати мед та цукор. Перемішати до повного розчинення та дати сиропу трохи охолонути. Чорнослив помити та розрізати кожен на 4-6 частин. Борошно просіяти у миску. Додати сіль, розпушувач, корицю та імбир.

У миску з борошном влити каву та акуратно все перемішати до однорідності за допомогою вінчика або виделки. Готове тісто за консистенцією буде як густа сметана. Додати чорнослив та добре перемішати. Змастити форму діаметром 22 см олією та вилити у неї тісто. Розрівняти та помістити у розігріту до 180 градусів духовку. Випікати пиріг до готовності приблизно 20 хвилин. Перевірити готовність пирога можна зубочисткою або сірником.

Смачного!