Кавовий торт

Кавовий торт виходить надзвичайно смачним та ароматним. Це один з найкращих домашніх десертів. Готовий торт можна прикрасити розтопленим шоколадом або глазур’ю.

  • Основной ингредиент: кофе
  • Обобщенное название: торт

Список ингредиентов

  • згущене молоко380 г
  • вершкове масло350 г
  • борошно300 г
  • молоко250 мл
  • цукор220 г
  • вода100 мл
  • яйця2 шт
  • какао50 г
  • розчинна кава2 ст. ложки
  • розпушувач2 ч. ложки
  • лимонний сік1 ст. ложка
  • сода1 ч. ложка

Способ приготовления

Борошно перемішати з какао, содою, розпушувачем та 1 ст. ложкою розчинної кави. 200 г вершкового масла кімнатної температури збити з 200 г цукру. Вбити 1 яйце та добре збити. Потім вбити друге яйце та збити масу до однорідності.

У склянку з теплим молоком влити лимонний сік та швидко перемішати. Масляну суміш додати до борошна та потроху влити кисле молоко, ретельно все розмішуючи. Має утворитися однорідне повітряне тісто. Викласти його у форму, застелену пергаментом. Рівномірно розподілити його та помістити у розігріту до 200-220 градусів духовку. Випікати корж до готовності приблизно 30-35 хвилин. Він має бути легким, сухим та високим. Готовність коржа можна перевірити сухим сірником.

Викласти корж на блюдо та залишити до повного охолодження. Потім розрізати його широким гострим ножем на 3 пласти. Накрити великою пласкою тарілкою та перевернути на неї один пласт. Потім накрити другою тарілкою та перевернути на неї другий корж. Третій залишити на блюді.

1 ч. ложку розчинної кави змішати з 2 ч. ложками цукру. Залити 100 мл гарячої води та перемішати до повного розчинення. Просочити усі коржі кавовим сиропом. Занадто сильно їх не можна просочувати, інакше вони розкришаться.

200 г вершкового масла збити міксером. Продовжуючи збивання, по 1 ст. ложці додавати згущенку. Всипати 1 ст. ложку сухої розчинної кави та збити крем до однорідності. Коржі викласти один на другий, добре змащуючи кавовим кремом. Поверхню та боки торта також змастити кремом. Помістити у холодильник на декілька годин для просочування.

Смачного!