Карамельний квас

Так приємно в спеку освіжитись натуральним прохолодним газованим квасом!.. Цей рецепт у мене від мами – готуємо такий квас вже більше двадцяти років.
Список ингредиентов
- вода — 10 л
- цукор для перепалювання — 1-1,5 склянки
- сухі дріжджі — 1 ч. ложка
- лимонна кислота — 25 г
- цукор або мед натуральний — 1 склянка
Способ приготовления

Цей квас готується дуже легко, єдиний клопіт - це зробити карамель, тому зупинюсь на цьому детальніше.
Перепалити 1 - 1,5 скл. цукру - від кількості цукру залежить інтенсивність забарвлення майбутнього напою. Для цього цукор слід висипати на суху сковороду (у мене окрема, в якій я лише роблю карамель)

Необхідно постійно помішувати, щоб цукор рівномірно танув.

Ось цукор починає карамелізуватись. Вогонь повинен бути мінімальним!

Помішуємо, доки цукор повністю розчиниться та набуде темно-коричневого кольору і характерного карамельного аромату, але не даємо йому закипіти.

У перепалений цукор ОБЕРЕЖНО, невеликими порціями, влити 1 л крутого кип’ятку ( відлити з 10 л), щоб карамель повністю розчинилась у воді та утворився концентрований темний сироп.

А далі все просто: в охолодженій кип'яченій воді розчинити цукор. Зараз, коли у нас своя пасіка й вдосталь меду, то замість цукру я додаю мед. Також домішуємо лимонну кислоту, дріжджі та наш сироп із карамеллю. Розлити в скляні банки, закрити кришками та залишити в прохолодному місці на ніч. Потім краще зберігати в холодильнику.

З часом квас стає все більш газованим. Перед вживанням перемішати. Смачного!
- Дата публикации: 09.05.14 - 11:30
- Добавлен в кулинарную книгу: 57
- Рейтинг:4.8(средняя оценка: 4.8, всего голосов: 15)
Такий прозорий чудовий квас!
Поглядела на вашу вышивку и захотелось закончить наконец-то свой рушник. Готовила к свадьбе,а не закончу до сих пор 
Кувшинчик просто загляденье! И фото хочется в рамку и на стене повесить!
Вишня, Вы замуж вышли, или ждете, пока рушник закончите?
А где наши (я не говорю приглашения) рецепты свадебных блюд? 
Дякую! А рушник то ще моя бабуся вишивала... Дуже старалась, щоб була првабливою фотографія.
Цікавий рецепт
І смачний!
Алла, чудесный рецепт! Скоро лето, обязательно попробую этот напиток.
Дякую, Тоня! Для початку порцію зменши, бо то виходить дуже багато! На велику компанію!
Квас очень вкусны получается я этим рецептом очень давно пользуюсь,он у меня летом с холодильника не выходит.
Це точно!
Склянка-это сколько в граммах или в стаканах
Склянка=стакан=250мл
спасибо, пакотелька!
Аппетитное и красивое фото!Супер!
дякую!