Карамельний квас

Карамельний квас

Так приємно в спеку освіжитись натуральним прохолодним газованим квасом!.. Цей рецепт у мене від мами – готуємо такий квас вже більше двадцяти років.

  • Основной ингредиент: сахар
  • Обобщенное название: квас

Список ингредиентов

  • вода10 л
  • цукор для перепалювання 1-1,5 склянки
  • сухі дріжджі1 ч. ложка
  • лимонна кислота25 г
  • цукор або мед натуральний1 склянка

Способ приготовления

Цей квас готується дуже легко, єдиний клопіт - це зробити карамель, тому зупинюсь на цьому детальніше.
Перепалити 1 - 1,5 скл. цукру - від кількості цукру залежить інтенсивність забарвлення майбутнього напою. Для цього цукор слід висипати на суху сковороду (у мене окрема, в якій я лише роблю карамель)

Необхідно постійно помішувати, щоб цукор рівномірно танув.

Ось цукор починає карамелізуватись. Вогонь повинен бути мінімальним!

Помішуємо, доки цукор повністю розчиниться та набуде темно-коричневого кольору і характерного карамельного аромату, але не даємо йому закипіти.

У перепалений цукор ОБЕРЕЖНО, невеликими порціями, влити 1 л крутого кип’ятку ( відлити з 10 л), щоб карамель повністю розчинилась у воді та утворився концентрований темний сироп.

А далі все просто: в охолодженій кип'яченій воді розчинити цукор. Зараз, коли у нас своя пасіка й вдосталь меду, то замість цукру я додаю мед. Також домішуємо лимонну кислоту, дріжджі та наш сироп із карамеллю. Розлити в скляні банки, закрити кришками та залишити в прохолодному місці на ніч. Потім краще зберігати в холодильнику.

З часом квас стає все більш газованим. Перед вживанням перемішати. Смачного!

Комментарии
Для добавления комментария необходимо войти или зарегистрироваться.

Такий прозорий чудовий квас! Поглядела на вашу вышивку и захотелось закончить наконец-то свой рушник. Готовила к свадьбе,а не закончу до сих пор
Кувшинчик просто загляденье! И фото хочется в рамку и на стене повесить!

Аватар пользователя Вишня
6 уровень
  • Костик
  • 09.05.14 - 18:28
  • #

Вишня, Вы замуж вышли, или ждете, пока рушник закончите? А где наши (я не говорю приглашения) рецепты свадебных блюд?

Аватар пользователя Костик
5 уровень

замуж-то я вышла, а рушник закончу.... к пенсии, дай Бог дожить. Я тогда еще не умела толком готовить, только фотографировать.

Аватар пользователя Вишня
6 уровень
Аватар пользователя пакотелька
4 уровень
Аватар пользователя пакотелька
4 уровень

Дякую! А рушник то ще моя бабуся вишивала... Дуже старалась, щоб була првабливою фотографія.

Аватар пользователя пакотелька
4 уровень

Цікавий рецепт

Аватар пользователя Disertniza
5 уровень

І смачний!

Аватар пользователя пакотелька
4 уровень

Алла, чудесный рецепт! Скоро лето, обязательно попробую этот напиток.

Аватар пользователя Лианда
6 уровень

Дякую, Тоня! Для початку порцію зменши, бо то виходить дуже багато! На велику компанію!

Аватар пользователя пакотелька
4 уровень

Квас очень вкусны получается я этим рецептом очень давно пользуюсь,он у меня летом с холодильника не выходит.

Аватар пользователя Свуелана
1 уровень

Це точно!

Аватар пользователя пакотелька
4 уровень

Аватар пользователя fhaj
0 уровень

Склянка-это сколько в граммах или в стаканах

Аватар пользователя drezden49
0 уровень

Склянка=стакан=250мл

Аватар пользователя пакотелька
4 уровень

спасибо, пакотелька!

Аватар пользователя drezden49
0 уровень
Аватар пользователя пакотелька
4 уровень

Аппетитное и красивое фото!Супер!

Аватар пользователя lakshmi
7 уровень

дякую!

Аватар пользователя пакотелька
4 уровень