Шоколадний мус

Цей десерт має дуже легку та ніжну консистенцію. Чорний шоколад надає йому насичений смак та чудовий аромат. Перед подачею на стіл десерт можна посипати какао, тертим шоколадом або прикрасити збитими вершками.

Список ингредиентов

  • чорний шоколад100 г
  • цукрова пудра50 г
  • вершкове масло30 г
  • яйця3 шт

Способ приготовления

У каструлю влити воду та довести її до кипіння на великому вогні. Покласти у неї яйця та відразу ж зняти каструлю з вогню. Дати постояти 3 хвилини, після чого яйця повністю остудити. Потім розділити їх на білки та жовтки.

Шоколад розламати на шматочки та викласти у каструльку. Порізати вершкове масло шматочками та додати його до шоколаду. Поставити на водяну баню та розтопити, постійно помішуючи. Зняти шоколадну суміш з вогню та всипати у неї цукрову пудру. Ретельно перемішати та остудити до майже кімнатної температури.

У отриману масу влити жовтки та перемішати її до однорідності. Білки збити міксером до утворення стійкої піни. У два прийоми додати її до шоколадної маси та обережно перемішати лопаточкою знизу вгору. Розкласти мус у формочки та помістити у холодильник не менш, ніж на 3 години.

Смачного!