Заморожений десерт

У літню спеку хочеться чогось легкого та освіжаючого. Цей заморожений десерт зачарує своєю ніжністю та подарує Вам прохолоду. Він зачарує усіх Ваших гостей.

  • Основной ингредиент: яйца
  • Обобщенное название: десерт

Список ингредиентов

  • яйця8 шт
  • цукрова пудра120 г
  • вершки100 мл
  • лимон1 шт
  • сіль1 щіпка

Способ приготовления

Лимон помити та зняти з нього шкірочку. Натерти її на дрібній тертці. З м’якоті відтиснути сік. Відділити жовтки від білків та збити їх з цукровою пудрою. Всипати лимонну цедру та ретельно перемішати. Поставити на водяну баню так, щоб каструлька з жовтками не діставала до води. Влити лимонний сік, постійно збиваючи масу міксером. Прогрівати до загустіння, не припиняючи збивання.

Потім зняти жовткову масу з вогню та продовжувати її збивати, доки каструлька не охолоне. 6 яєчних білків збити міксером. Додати вершки та збити до утворення пишної маси. Додати її до жовткової маси та обережно перемішати ложкою знизу вгору. Решту білків збивати міксером з дрібкою солі, доки піна не перестане виливатися з миски. Додати піну до жовткової маси та акуратно все перемішати знизу вгору. Викласти отриману масу у форму, застелену пергаментом. Розрівняти та накрити листом пергаменту. Помістити у морозилку на 4 години для застигання. Потім розкласти заморожений десерт на тарілочки та подати на стіл.

Смачного!