Квашені гриби

Ці гриби виходять надзвичайно смачними та ароматними. Крім того, цей рецепт не містить оцту та лимонної кислоти, тому є більш корисним. Для приготування цього рецепту можна використовувати будь-які гриби.

  • Основной ингредиент: грибы

Список ингредиентов

  • гриби3 кг
  • молочна сироватка1/2 склянки
  • сільза смаком
  • цукорза смаком
  • часникза смаком
  • зелень петрушкиза смаком
  • зелень кропуза смаком
  • чорний перець горошкомза смаком

Способ приготовления

Очищені гриби опустити у киплячу воду. Знову довести до кипіння та варити 5-7 хвилин, знімаючи пінку. Після цього відкинути гриби на друшляк та дати стекти воді. Відварні гриби зважити і взяти на кожен кілограм по 1 ст. ложці солі та по 1 ч. ложці цукру. Часник почистити та подрібнити. Зелень помити, обсушити та дрібно порізати. Змішати сіль та цукор з часником, зеленню і перцем.

Гриби викласти у високу ємкість об'ємом приблизно 3 л, пересипаючи їх підготованою сумішшю. Накрити чистою марлею та поставити зверху гніт. Залишити при кімнатній температурі, доки не виділиться сік. Після цього влити у ємкість з грибами сироватку та залишити на 3 дня при кімнатній температурі. Потім помістити гриби ще на 10 днів у холодильник. Після цього їх можна подавати на стіл. Зберігати гриби потрібно у холодильнику, не знімаючи гніт та слідкуючи, щоб вони були на 2 см покриті розсолом. Марлю потрібно час від часу промивати від плівочки.

Смачного!