Квашені огірки

Якщо Вам набридли звичайні мариновані огірки, то спробуйте цей рецепт. Огірки виходять дуже смачними та гострими. Вони дуже нагадують квашені огірки з бочки.

Список ингредиентов

  • огірки6 кг
  • сіль140-150 г
  • чорний перець горошком5-7 шт
  • листочки смородини5 шт
  • листочки вишні4 шт
  • листочки дуба2 шт
  • листочки хрінуза смаком
  • корінь хрінуза смаком
  • зелень кропуза смаком

Способ приготовления

Огірки та усю зелень ретельно помити. Корінь хрону почистити та порізати шматочками. Розкласти огірки у чисті трилітрові банки, перекладаючи кожен шар листочками та коренем хрону. Потім всипати у кожну банку по 70-75 г солі. Залити огірки водою та залишити кваситися на 3 дні. За цей час розсіл 3-4 рази потрібно зливати у каструлю, а огірки мити у проточній воді, після чого знов заливати розсолом.

За останнім разом розсіл потрібно довести до кипіння та додати до нього чорний перець. Тим часом помити огірки та викласти їх у стерилізовані банки. Залити киплячим розсолом та закотити. Перевернути догори дном та дати огіркам повністю охолонути.

Смачного!