Варення з соснових шишок

Це оригінальне варення виходить дуже ароматним, з кисло-солодким смаком. Воно містить дуже багато корисних речовин та вітамінів, тому є чудовим профілактичним засобом від багатьох захворювань. Його можна давати як ліки при ангіні та кашлі.

Список ингредиентов

  • молоді м'які зелені соснові шишки1 кг
  • цукорза смаком

Способ приготовления

Шишки перебрати та ретельно помити. Викласти їх у ємкість для варки та залити 2,5 л води. При цьому шишки мають бути повністю покриті водою. Поставити на вогонь та довести до кипіння. Варити протягом 40 хвилин, після чого залишити шишки у відварі на 12 годин.

Після цього відвар злити у каструлю та виміряти його склянками. На кожну склянку відвару потрібно взяти по 1 склянці цукру. Всипати цукор у відвар та поставити на повільний вогонь. Довести до кипіння та варити приблизно 1,5 години, доки не утвориться густий темно-червоний сироп. За 20 хвилин у сироп додати шишки з розрахунку 8-10 штук на півлітрову банку. Готове гаряче варення розкласти у стерилізовані баночки та закотити. Перевернути догори дном та дати повністю охолонути.

Смачного!