Пиріжки з дріжджового тіста

Ці пиріжки — відмінна випічка до чаю. Їх надзвичайно апетитний смак та аромат привернуть увагу усієї Вашої родини. Ці пухкі і м'які пиріжки стануть одними з Ваших улюблених.

Список ингредиентов

  • борошно2,5-3 склянки
  • вишні без кісточок1 склянка
  • вершкове масло125 г
  • молоко1/3 склянки
  • олія1/4 склянки
  • яйця3 шт
  • цукор75 г
  • свіжі дріжджі50 г
  • яєчний жовток1 шт

Способ приготовления

Розтерти дріжджі з 1 ст. ложкою цукру. Влити тепле молоко та всипати трохи просіяного борошна. Ретельно перемішати, щоб утворилося негусте тісто. Помістити його на 10-15 хвилин у тепле місце, щоб воно збільшилося у об'ємі. Яйця збити міксером з рештою цукру. Вершкове масло розтопити.

У опару влити тепле вершкове масло та додати збиті яйця. Добре розмішуючи потроху всипати решту просіяного борошна. Потім влити олію та замісити м'яке тісто. Помістити його на 10-15 хвилин у теплому місці. Потім обім'яти його та розділити на невеличкі шматочки.

Кожен шматочок тіста розкотити або розім'яти руками у кружечок. По центру покласти по 5-7 вишень та з’єднати краї. Сформувати пиріжки та викласти їх швом донизу на деко, застелене пергаментом. Духовку розігріти до 150-160 градусів та помістити у неї пиріжки. Випікати їх до готовності приблизно 20-25 хвилин. Потім змастити поверхню пиріжків збитим жовтком та запікати пиріжки до рум'яності, збільшивши вогонь у духовці.

Смачного!