Торт «Медівник»

Цей торт, мабуть, найбільш ароматний з усіх. Його ніжний медовий смак доповнюється смачним кремом зі згущенкою. За бажанням готовий торт можна прикрасити тертим шоколадом або мигдальними пелюсточками.

  • Основной ингредиент: мед
  • Обобщенное название: торт

Список ингредиентов

  • борошно400-500 г
  • вершкове масло400 г
  • варене згущене молоко380 г
  • цукор200 г
  • волоські горіхи100 г
  • мед2 ст. ложки
  • яйця2 шт
  • сода1 ч. ложка

Способ приготовления

У каструльку викласти 100 г вершкового масла. Всипати цукор та додати мед. Поставити на водяну баню та прогрівати протягом 4-5 хвилин, постійно помішуючи. За цей час цукор має частково розчинитися, а маса стане однорідною. Всипати соду, ретельно перемішати та прогрівати ще 1 хвилину.

Потім каструльку зняти з вогню та вбити яйця. Швидко перемішати масу вінчиком до однорідності. Всипати 300 г борошна та добре перемішати. Помістити каструльку з тістом у холодильник на 20-30 хвилин. Стіл посипати борошном та викласти зверху тісто. Трохи посипати його борошном та швидко сформувати джгут. Розділити його на 8-9 однакових частин.

Кожен шматочок тіста скотити у шар та викласти їх на тарілку, посипану борошном. Розкачати одну кульку в якомога більш тонкий пласт на звороті дека. Накрити тарілкою діаметром 21 см та обрізати залишки тіста. Помістити корж у розігріту до 200 градусів духовку та випікати до рум'яності приблизно 3-5 хвилин. Гарячий корж акуратно зняти з дека за допомогою лопаточки або ножа. Так само спекти коржі з решти шматочків тіста. Обрізки також спекти у духовці. Потім охолодити їх та подрібнити до стану крихти.

300 г м'якого вершкового масла збити міксером до пишності. Не припиняючи збивати, частинами додати варене згущене молоко. Збити крем до однорідності. Волоські горіхи подрібнити ножем або у блендері. Половину подрібнених горіхів змішати з крихтами. Іншу частину залишити для посипання коржів.

Охолоджені медові коржі викладати один на другий, змащуючи кожен кремом та посипаючи горіхами. Поверхню та боки торта також змастити кремом. Боки торту посипати сумішшю горіхів та крихти, трохи притискаючи руками. Поверхню торту також посипати цією сумішшю, але не притискаючи. Помістити торт у холодильник не менш, ніж на 6 годин для просочування.

Смачного!