Слойоне тісто

Слойоне тісто привертає увагу одночасно і своєю ніжністю, і розсипчастістю. Та зазвичай його приготування потребує багато зусиль. Цей же рецепт досить простий, тому сподобається тим, хто робить це тісто вперше.

Список ингредиентов

  • борошно500 г
  • кефір250 мл
  • вершкове масло200 г
  • яйце1 шт
  • сіль1 щіпка

Способ приготовления

У миску влити кефір. Додати яйце та сіль. Постійно розмішуючи, потроху всипати приблизно 400-450 г просіяного борошна. Замісити однорідне тісто. Вершкове масло порізати тонкими пластинками та вмочити їх у борошно. Тісто розкотити у пласт. По центру розкласти 1/3 частину порізаного масла. Скласти пласт у вигляді конверта та добре защепити краї.

Знову розкотити тісто у пласт, посипаючи його борошном. На середину викласти ще одну третину масла. Скласти пласт конвертом та защепити краї. Розкотити тісто в пласт та викласти на нього решту масла. Скласти конвертом і знову защепити краї. Потім тісто розкотити, скласти у декілька шарів та знову розкотити у пласт. Після цього можна приступати до формування виробів з тіста.

Смачного!