Салат «Цезар»

Цей салат, мабуть, одна з найвідоміших італійських страв. Популярність салату забезпечує легкий і ніжний смак. Не зважаючи на простоту приготування, цей оригінальний салат сподобається усім Вашим гостям.

  • Кухня: Итальянская кухня
  • Основной ингредиент: салат
  • Обобщенное название: салат

Список ингредиентов

  • батон200 г
  • пармезан100 г
  • салат ромен1 пучок
  • лимон1 шт
  • яйце1 шт
  • оливкова олія50 мл
  • часник1-2 зубочки
  • сільза смаком
  • чорний мелений перецьза смаком

Способ приготовления

Листя салату помити та замочити на 1 годину у холодній воді. Завдяки цьому листочки будуть хрусткими. Потім салат обсушити та розірвати на шматочки. Викласти їх у миску. Пармезан натерти на дрібній тертці. З батона зрізати скоринку та порізати його кубиками. Обсмажити їх до золотистого кольору у розігрітому оливковому маслі.

Яйце опустити у киплячу воду та варити його протягом 1 хвилини. Потім вбити його у блендер. Лимон помити та відтиснути з нього сік. Часник почистити та пропустити через часничницю. До яйця додати лимонний сік, часник і 50 г пармезану. Посолити, поперчити та збити все до утворення однорідної маси.

До зелені додати грінки і 10 г пармезану. Добре все перемішати. Полити приготованим соусом і ще раз перемішати. Викласти на тарілку та посипати рештою пармезану. Відразу ж подати салат на стіл.

Смачного!