Курячий шашлик

Якщо Ви хочете приготувати ніжний курячий шашлик, то обов'язково скористайтесь цим рецептом. Цей соковитий шашлик просто тане у роті. Крім того, рецепт не потребує особливих вмінь і навичок.
- Время приготовления: 3 часа
- Количество порций: 4
- Основной ингредиент: куриные голени
- Обобщенное название: шашлык
Список ингредиентов
- курині стегна — 2 кг
- ріпчаста цибуля — 700 г
- чорний мелений перець — 1/4 ч. ложки
- мелений коріандр — 1/2 ч. ложки
- сушений майорнан — 1/2 ч. ложки
- сушений базилік — 1/2 ч. ложки
- духмяний перець — 10 шт
- лавровий лист — 5 шт
- сіль — 1 ч. ложка
- соняшникова олія — 2 ст. ложки
Способ приготовления

Дехто зневажливо ставиться до шашлику з курятини та вважає його таким собі «недошашликом». А даремно. Якщо прикласти трохи зусиль то легко можна переконатись що курячий шашлик це дуже і дуже смачно. В оригіналі рецепту шашлик готують з курячої гомілки, я ж надаю перевагу стегну, тому що вважаю цю частину найбільш ніжною для шашлику.

Курячі стегна помити у холодній воді та висушити паперовим рушником.

Далі обережно знімаємо шкірку та вирізаємо кісточку. За моїми спостереженнями, з одного кілограму стегон отримуємо в середньому 700 г м'якоті.

Отриману зі стегна м’якоть розрізаємо на шматочки розміром близько 4х4 см.

Нарізаємо цибулю тонкими напівкільцями.

До шматочків стегна додаємо цибулю, спеції та олію, ретельно перемішуємо.

Перекладаємо шашлик до емальованої посуди та залишаємо маринуватись приблизно на 7-9 годин.

Перед смаженням м'ясо необхідно посолити та ретельно перемішати. Нанизуємо на шампури.

Смажимо над розпеченим вугіллям періодично перевертаючи та поливаючи маринадом.
Готовий шашлик посипати улюбленою зеленню та подавати зі свіжими овочами.
- Дата публикации: 04.05.14 - 11:01
- Добавлен в кулинарную книгу: 12
- Рейтинг:5(средняя оценка: 5, всего голосов: 10)
Отличный шашлык!
Попробуем на 9 мая по вашему рецепту, спасибо!
Спасибо за отзыв. Вам шашлык обязательно понравится!
Я таке люблю:)