Фаршировані перці чилі

Цей рецепт оцінять любителі гострих страв. Фаршировані перці чилі виходять надзвичайно смачними і ситними. На гарнір до них можна подати відварну картоплю або рис.

  • Основной ингредиент: перец

Список ингредиентов

  • перець чілі16 шт
  • помідори консервовані у власному соку300 г
  • курячий бульйон1 склянка
  • курячий фарш200 г
  • велика ріпчаста цибуля2 шт
  • твердий сир100 г
  • зелень кинзи100 г
  • велика морква1 шт
  • цукор2 ст. ложки
  • томатна паста2 ст. ложки
  • часник4 зубочки
  • сіль1/2 ч. ложки
  • спеціїза смаком
  • вершкове маслодля смаження
  • оліядля смаження

Способ приготовления

Перці помити та видавити хвостики. Обережно очистити зсередини від насіння. Можна ще раз помити перець у проточній воді, після чого обсушити серветкою. 1 цибулю почистити і подрібнити. Сир натерти на тертці. 2 зубочки часнику почистити і пропустити через часничницю. Зелень помити, обсушити і подрібнити. Частину відкласти для соусу.

Курячий фарш змішати з цибулею, сиром, часником та базиліком. Посолити і ретельно все перемішати. Щільно наповнити перці приготованою начинкою. Викласти їх у форму для запікання. Другу цибулю почистити і подрібнити. Моркву почистити і дрібно порізати. 2 зубочки часнику почистити і пропустити через прес.

У сковорідці розтопити вершкове масло. Додати олію і обсмажити у ній моркву і цибулю до золотистого кольору. Потім викласти у сковорідку помідори, томатну пасту, часник і решту зелені. Посолити, всипати цукор і тушити 5-10 хвилин на сильному вогні, постійно розмішуючи. Влити гарячий бульйон і тушити ще 10-15 хвилин, продовжуючи розмішувати.

Фаршировані перці залити приготованим соусом. Щільно затягнути форму фольгою і помістити у розігріту до 180 градусів духовку. Запікати перці протягом 35-45 хвилин. Після цього духовку вимкнути, відчинити дверцята і залишити страву на 10-15 хвилин. Потім фольгу зняти і викласти фаршировані перці на блюдо.

Смачного!