Фаршировані перці чилі
Цей рецепт оцінять любителі гострих страв. Фаршировані перці чилі виходять надзвичайно смачними і ситними. На гарнір до них можна подати відварну картоплю або рис.
- Основной ингредиент: перец
Список ингредиентов
- перець чілі — 16 шт
- помідори консервовані у власному соку — 300 г
- курячий бульйон — 1 склянка
- курячий фарш — 200 г
- велика ріпчаста цибуля — 2 шт
- твердий сир — 100 г
- зелень кинзи — 100 г
- велика морква — 1 шт
- цукор — 2 ст. ложки
- томатна паста — 2 ст. ложки
- часник — 4 зубочки
- сіль — 1/2 ч. ложки
- спеції — за смаком
- вершкове масло — для смаження
- олія — для смаження
Способ приготовления
Перці помити та видавити хвостики. Обережно очистити зсередини від насіння. Можна ще раз помити перець у проточній воді, після чого обсушити серветкою. 1 цибулю почистити і подрібнити. Сир натерти на тертці. 2 зубочки часнику почистити і пропустити через часничницю. Зелень помити, обсушити і подрібнити. Частину відкласти для соусу.
Курячий фарш змішати з цибулею, сиром, часником та базиліком. Посолити і ретельно все перемішати. Щільно наповнити перці приготованою начинкою. Викласти їх у форму для запікання. Другу цибулю почистити і подрібнити. Моркву почистити і дрібно порізати. 2 зубочки часнику почистити і пропустити через прес.
У сковорідці розтопити вершкове масло. Додати олію і обсмажити у ній моркву і цибулю до золотистого кольору. Потім викласти у сковорідку помідори, томатну пасту, часник і решту зелені. Посолити, всипати цукор і тушити 5-10 хвилин на сильному вогні, постійно розмішуючи. Влити гарячий бульйон і тушити ще 10-15 хвилин, продовжуючи розмішувати.
Фаршировані перці залити приготованим соусом. Щільно затягнути форму фольгою і помістити у розігріту до 180 градусів духовку. Запікати перці протягом 35-45 хвилин. Після цього духовку вимкнути, відчинити дверцята і залишити страву на 10-15 хвилин. Потім фольгу зняти і викласти фаршировані перці на блюдо.
Смачного!
- Дата публикации: 11.09.13 - 07:11
- Добавлен в кулинарную книгу: 1