Тісто на пиріжки

Якщо Ви хоч раз приготуєте це тісто, то вже ніколи від нього не відмовитеся. Воно дуже пухке та приємне у роботі. Смажені пиріжки з нього виходять просто ідеальними.

  • Основной ингредиент: мука
  • Обобщенное название: тесто

Список ингредиентов

  • борошно550-600 г
  • вода1,5 склянки
  • олія3 ст. ложки
  • цукор1,5 ст. ложки
  • сухі дріжджі1 ч. ложка
  • сіль1/3 ч. ложки

Способ приготовления

Цукор і дріжджі розчинити у теплій воді. Всипати 100 г борошна і перемішати тісто вінчиком до появи бульбашок. Накрити миску рушником і помістити у тепле місце на 15-30 хвилин. Зверху на опарі має з'явитися пінна “шапочка”. Додати до неї сіль і решту борошна, ретельно все розмішуючи. У кінці замісу влити олію. Готове тісто накрити рушником і помістити у тепле місце. Дати збільшитися у об'ємі у 2-3 рази, після чого можна приступати до формування виробів з тіста.

Смачного!