Дріжджове опарне тісто

Серед великої кількості рецептів тіста достатньо важко знайти такий, який би вдовольнив усю родину. Дріжджове опарне тісто потребує більше часу і зусиль на приготування, однак вироби з нього Вас приємно здивують. Якщо Ви готуєте вироби з солоною начинкою, то кількість цукру потрібно зменшити до 1-2 ст. ложок.

Список ингредиентов

  • борошно500-600 г
  • молоко1,5-2 склянки
  • цукор1-1,5 склянки
  • вершкове масло100 г
  • яйця4-6 шт
  • олія50 мл
  • свіжі дріжджі50 г
  • сіль1/2 ч. ложки

Способ приготовления

Розчинити дріжджі у теплому молоці. Додати 1 ст. ложку цукру і всипати приблизно 1 склянку просіяного борошна. Отримана опара має за консистенцією бути як тісто на оладки. Злегка посипати її зверху борошном і накрити серветкою. Помістити на 1-1,5 години у тепле місце. Опара буде готова, коли максимально підніметься і почне сідати, при чому зверху з'являться зморщечки.

Яйця збити з рештою цукру і сіллю. Вершкове масло розтопити і охолодити до кімнатної температури. В опару додати збиті яйця і поступово всипати решту борошна, ретельно все розмішуючи. У кінці замісу влити розтоплене масло. Місити тісто руками приблизно 20 хвилин, доки воно не перестане прилипати до рук. Викласти готове тісто у миску і накрити її рушником. Помістити у тепле місце на 1,5-2 години до збільшення у об'ємі.

Смачного!