Дріжджове тісто

Жодна магазинна випічка не може порівнятися своїм смаком з домашньою. Цей простий рецепт дріжджового тіста стане одним з Ваших улюблених. Плюсом цього рецепту є те, що це тісто відмінно зберігається протягом декількох днів у холодильнику.

Список ингредиентов

  • борошно3,5 склянки
  • молоко1 склянка
  • вершкове масло200 г
  • цукор2 ст. ложки
  • сухі дріжджі2 ч. ложки
  • сіль1/2 ч. ложки

Способ приготовления

Дріжджі змішати з сіллю, цукром і молоком. Поступово всипати просіяне борошно, ретельно все розмішуючи. У кінці замісу додати м'яке вершкове масло. Готове тісто має бути легким і ніжним, але не повинно прилипати до рук. Викласти його у миску і помістити у холодильник на 4 години. Після цього тісто дістати з холодильника і дати йому трохи зігрітися. Потім можна приступати до формування виробів. Якщо Ви готуєте тісто за декілька днів, то під час замісу потрібно додати 1/2 ч. ложки соди.

Смачного!