Фаршировані кальмари

Ця страва здивує Ваших гостей оригінальним смаком і ароматом. Соус робить кальмари дуже ніжними, а ситна начинка обов'язково Вам сподобається. Перед подачею на стіл фаршировані кальмари можна прикрасити зеленню.

Список ингредиентов

  • молоко500 мл
  • кальмари6 шт
  • консервована солодка кукурудза200 г
  • печериці150-200 г
  • рис1/2-3/4 скянки
  • ріпчаста цибуля1 шт
  • морква1-2 шт
  • вершкове масло3 ст. ложки
  • борошно3 ст. ложки
  • сільза смаком
  • чорний мелений перецьза смаком
  • зеленьза смаком

Способ приготовления

Кальмари ретельно помити і почистити. Рис промити у проточній воді і відварити до напівготовності. Гриби помити і порізати тонкими часточками. Моркву почистити, помити і порізати кубиками. Цибулю почистити і дрібно порізати. Розігріти у сковорідці олію. Обсмажити у ній цибулю і моркву. Додати печериці і смажити на середньому вогні протягом 5-7 хвилин.

Змішати рис з грибами. З кукурудзи злити маринад і додати до суміші. Зелень помити, обсушити і подрібнити. Посипати рис з овочами і грибами зеленню. Посолити, поперчити і добре все перемішати. Наповнити кальмарів підготованою начинкою. Краї тушок закріпити зубочистками.

У глибокій сковорідці розтопити вершкове масло. Всипати борошно і перемішати до однорідності. Потім тонкою цівкою влити тепле молоко. Варити соус до загустіння, постійно розмішуючи. Викласти у готовий соус фаршировані кальмари. Тушити їх на повільному вогні приблизно 20 хвилин.

Смачного!