Холодник з буряка

Холодник з буряка вразить Вас своїм ніжним смаком. Він водночас і легкий, і досить ситний. Перед подачею на стіл у кожну тарілку з холодником можна покласти по ложці сметани.

Список ингредиентов

  • буряк1-2 шт
  • свіжі огірки3-5 шт
  • яйця4-5 шт
  • лимон1 шт
  • цукор1 ч. ложка
  • сільза смаком
  • зелена цибуляза смаком
  • зелень кропуза смаком

Способ приготовления

Буряк помити і почистити. Викласти його у каструлю і залити 2 л води. Поставити на вогонь і варити до м'якості приблизно 1-1,5 години. Перекласти готовий буряк у миску і обдати холодною водою. Буряковий бульйон добре охолодити. Посолити його, всипати цукор і влити лимонний сік. Буряк натерти на крупній тертці або порізати тонкою соломкою. Викласти його у охолоджений відвар.

Яйця відварити круто. Дати їм охолонути, почистити і розрізати навпіл. Огірки помити і обрізати “хвостики”. Порізати їх соломкою або кубиками. Зелень помити, обсушити і подрібнити. Змішати її з огірками. Буряковий відвар розлити по тарілках. У кожну покласти по 2-3 ст. ложки огірків з зеленню і по половинці яйця.

Смачного!