Овочеві голубці

Якщо трохи змінити звичайну начинку у голубцях, Ви отримаєте нову оригінальну страву. Овочеві голубці виходять дуже ніжними та смачними. Подавати на стіл їх потрібно з соусом, у якому вони тушилися.

  • Время приготовления: 1,5 часа
  • Основной ингредиент: капуста
  • Обобщенное название: голубцы

Список ингредиентов

  • капуста1 шт
  • рис200 г
  • морква2-3 шт
  • ріпчаста цибуля1 шт
  • сметана2 ст. ложки
  • томатна паста2 ст. ложки
  • сільза смаком
  • чорний мелений перецьза смаком
  • оліядля смаження

Способ приготовления

Капусту помити і опустити у кип'лячу воду. Коли листочки розм'якшаться, по одному знімати їх. Рис промити і відварити до напівготовності. Потім відкинути його на сито, щоб стекла зайва вода. Цибулю почистити і подрібнити. Моркву почистити, помити і натерти на тертці.

У сковорідці розігріти олію. Обсмажити у ній цибулю і моркву до золотистого кольору. Змішати обсмажені овочі з рисом. Посолити, поперчити і ретельно перемішати. На капустяні листочки викласти начинку і скласти їх у вигляді конвертика.

У глибоку каструлю влити трохи олії. Викласти голубці у каструлю. Томатну пасту змішати зі сметаною. Розвести соус у 500 мл води. Залити цим соусом голубці до половини. При необхідності долити ще води. Накрити каструлю кришкою і поставити на повільний вогонь. Тушити голубці до повної готовності.

Смачного!