Фарширована риба

Ця оригінальна страва прикрасить будь-який святковий стіл. Її незвичайний смак та вигляд вразять усіх Ваших гостей. Перед подачею на стіл рибу можна прикрасити майонезом, зеленню і овочами.

  • Время приготовления: 2,5 часа
  • Основной ингредиент: толстолоб

Список ингредиентов

  • товстолобик2 кг
  • ріпчаста цибуля5 шт
  • маленький буряк2 шт
  • яйце1 шт
  • вершкове масло50 г
  • манка2 ст. ложки
  • цукор1,5 ч. ложки
  • сільза смаком
  • спеціїза смаком
  • чорний мелений перецьза смаком
  • сушені травиза смаком
  • оліядля змащування

Способ приготовления

Рибу почистити і добре помити. Голову відрізати і акуратно відділити шкірку від м'яса за допомогою маленького ножа. Плавники та хребет перерізати за допомогою ножиць. Відділити м'ясо від кісточок, щоб утворилося філе. 3 цибулі почистити і розрізати на декілька частин. Перемолоти рибне філе і цибулю у м'ясорубці.

У рибний фарш додати яйце. Посолити, всипати цукор і добре все перемішати. Всипати манку і спеції. Додати м'яке вершкове масло і ще раз ретельно перемішати. Рибну шкірку змастити зсередини олією. Наповнити її приготованим фаршем.

1 цибулю почистити і порізати кільцями. Буряк почистити, помити і порізати тонкими кружечками. Форму для запікання застелити фольгою, складеною у два шари. Викласти на неї частину цибулі і буряка. Зверху викласти рибу і розкласти на неї решту буряка з цибулею. 1/2 ч. ложки солі розчинити у 400 мл води і полити розчином рибу.

Накрити форму фольгою і помістити у розігріту до 180 градусів духовку. Запікати рибу протягом 40 хвилин. Потім зменшити температуру до 140 градусів і запікати до готовності приблизно 1,5 години. Після цього верхній шар фольги зняти і дати рибі підрум'янитись протягом 5 хвилин.

Смачного!