Запіканка з кабачків і картоплі

Ця запіканка виходить дуже ніжною і ситною. Завдяки запіканню вона ще й достатньо дієтична. Готову запіканку можна посипати зеленню.

  • Время приготовления: 45 минут
  • Основной ингредиент: овощи
  • Обобщенное название: запеканка

Список ингредиентов

  • кабачок1 шт
  • картопля2-3 шт
  • помідори2-3 шт
  • молоко1 склянка
  • твердий сир150 г
  • яйце1 шт
  • вершкове масло50 г
  • борошно1 ст. ложка
  • часник3-4 зубочки
  • сільза смаком
  • чорний мелений перецьза смаком
  • спеціїза смаком
  • оліядля змащення

Способ приготовления

Вершкове масло розтопити у каструльці з товстим дном. Всипати борошно, ретельно розмішуючи дерев'яною лопаточкою. Продовжуючи розмішувати, влити молоко. Посолити і варити соус до загустіння. Зняти з вогню та дати соусу охолонути. Усі овочі помити і почистити. Окремо порізати їх кружечками. Сир натерти на тертці.

Форму для запікання змастити олією. Викласти у неї чергуючи шматочки картоплі, кабачків і помідорів. Часник почистити і пропустити через часничницю. Додати його до соусу. Вбити яйце і всипати спеції. Перемішати все до однорідності. Залити овочі приготованим соусом і посипати сиром. Помістити у розігріту до 180 градусів духовку і запікати овочі протягом 30 хвилин.

Смачного!