Сирник з ізюмом

Сирник з ізюмом — надзвичайно ароматна випічка. Її особливий ніжний смак неодмінно Вам сподобається. За бажанням готовий сирник можна прикрасити ягодами та шматочками фруктів.

  • Время приготовления: 8 часов и более
  • Основной ингредиент: творог
  • Обобщенное название: сырник

Список ингредиентов

  • жирний домашній сир500 г
  • цукор200 г
  • яйця4 шт
  • вершкове масло130 г
  • сметана2-3 ст. ложки
  • какао2 ст. ложки
  • манка1 ст. ложка
  • родзинки30 г
  • лимонна цедра2-3 ст. ложки

Способ приготовления

Сир перемолоти у м'ясорубці або протерти через сито. Якщо сир занадто мокрий, то його потрібно загорнути у марлю та викласти у друшляк. Поставити зверху гніт і дати стекти зайвій рідині. Яйця розділити на білки та жовтки. Жовтки розтерти зі 150 г цукру до утворення однорідної пишної маси.

100 г вершкового масла нагріти до кімнатної температури. Родзинки помити і обсушити. До жовткової маси додати манку, м'яке вершкове масло, лимонну цедру та родзинки. Добре перемішати і додати сир. Швидко перемішати міксером на повільній швидкості.

Білки збити міксером до утворення стійких вершин. Додати піну до сирної маси і обережно перемішати все ложкою знизу догори. Форму для запікання застелити пергаментним папером. Викласти у неї сирну масу рівним шаром. Помістити у розігріту до 180 градусів духовку і запікати до рум'яного кольору приблизно 30-50 хвилин. Готовому сирнику дати повністю охолонути.

У каструльку всипати 2 ст. ложки цукру. Додати 1 ст. ложку вершкового масла і поставити на повільний вогонь. Прогрівати, постійно помішуючи, доки масло повністю не розтопиться. Додати сметану, добре перемішати і всипати какао. Варити на повільному вогні до загустіння. Потім довести до кипіння і зняти з вогню. Сирник дістати з форми і викласти на блюдо. Полити гарячою глазур'ю і помістити у холодильник на 5-8 годин.

Смачного!