Ванільний крем

Цей крем має ніжну та гладку структуру. Його приємний смак та аромат обов'язково Вам сподобаються. Цей крем відмінно підходить для приготування різноманітних тортів та десертів.

  • Время приготовления: 1,5 часа
  • Основной ингредиент: молоко
  • Обобщенное название: крем

Список ингредиентов

  • молоко200 мл
  • яєчні жовтки3 шт
  • цукор50 г
  • вершкове масло25 г
  • кукурудзяний крохмаль20 г
  • стручок ванілі1 шт

Способ приготовления

Стручок ванілі розрізати навпіл і дістати насіння. У каструльку влити молоко і додати половинки стручка ванілі разом з насінням. Довести до кипіння і зняти з вогню. Накрити кришкою і залишити на 1 годину, щоб молоко стало ароматизованим. Жовтки збити з цукром і крохмалем за допомогою вінчика.

Молоко знову розігріти і дістати стручок та насіння ванілі. Тонкою цівкою влити гаряче молоко у жовткову масу, постійно збиваючи вінчиком. Поставити на повільний вогонь, довести до кипіння і варити до загустіння. Зняти крем з вогню і протерти через сито. Додати м'яке вершкове масло і ретельно перемішати крем до однорідності. Поставити у каструльку з холодною водою і дати охолонути, постійно помішуючи.

Смачного!