Ванільний мус

Ніжний ванільний мус — відмінній десерт для усієї родини. Він виходить настільки смачним, що його можна приготувати навіть для святкового столу. Готовий мус можна прикрасити ягідним сиропом або полити розтопленим шоколадом.

  • Время приготовления: 2,5 часа
  • Основной ингредиент: молоко
  • Обобщенное название: мусс

Список ингредиентов

  • молоко250 мл
  • вершки 25 %250 мл
  • яєчні жовтки5 шт
  • цукор60 г
  • желатин9 г
  • ванільний цукор1 пакетик

Способ приготовления

Замочити желатин у невеликій кількості холодної води. Розділити яйця на білки та жовтки. Молоко закип'ятити. Жовтки розтерти з цукром до біла. Тонкою цівкою влити гаряче молоко, постійно розмішуючи. Додати ванільний цукор і поставити на повільний вогонь. Варити крем до загустіння, не припиняючи помішувати. Якщо провести пальцем по ложці, то на ній залишиться чітка “доріжка”.

Зняти молочний крем з вогню. Желатин відтиснути і додати до крему. Ретельно перемішати до повного розчинення желатину. Процідити через мілке сито і остудити. Охолоджені вершки збити міксером до утворення міцної піни. Додати вершки до молочного крему і перемішати масу до однорідності. Розкласти у креманки і помістити мус у холодильник до повного застигання приблизно на 2 години.

Смачного!