Холодний сирний торт

У цьому торті поєднуються ніжний сирний крем та смачна пісочна основа. Особливий смак торту надають банани. Чудовий прохолодний десерт сподобається і дорослим, і дітям.

  • Время приготовления: 4 часа
  • Основной ингредиент: творог
  • Обобщенное название: торт

Список ингредиентов

  • м'який сир500 г
  • цукор250-275 г
  • пісочне печиво200 г
  • вершки 30-35 %200 мл
  • банани4-5 шт
  • вершкове масло100 г
  • желатин50 г

Способ приготовления

40 г желатину замочити у 150 мл холодної води. 10 г желатину замочити у 100 мл води. Залишити на 40 хвилин для набухання. Печиво розламати на шматочки і подрібнити у блендері до стану крихти. Вершкове масло розтопити і змішати з печивом.

Роз'ємну форму застелити пергаментним папером. Викласти у неї рівним щільним шаром суміш масла та печива. Добре утрамбувати і помістити у холодильник на 30 хвилин. Банани помити і почистити. Один або два порізати кружечками, а решту порізати кубиками.

У каструльку викласти банани, порізані кубиками. Всипати цукор і довести масу до кипіння. Варити протягом 2 хвилин і зняти з вогню. Додати більшу частину замоченого желатину. Розмішувати масу, доки желатин повністю не розчиниться.

Сир збити міксером або блендером до однорідності. Додати до нього банани з желатином і ретельно все перемішати. Охолоджені вершки збити міксером до утворення стійких вершин. Додати до сирної маси і знову добре перемішати. Викласти цю масу рівним шаром на корж з печива. Помістити у холодильник для застигання приблизно на 1 годину.

Меншу частину желатину змішати з 2-3 ст. ложками цукру і прогріти на водяній бані або на повільному вогні до повного розчинення. Поверхню торту прикрасити кружечками банана і полити желе. Помістити торт у холодильник на декілька годин до повного застигання. Потім гострим ножем акуратно провести вдовж бортиків форми і зняти кільце.

Смачного!