Ванільний сирник

Цей сирник вразить Вас своїм ніжним ванільним ароматом. Він настільки смачний, що сподобається навіть тим, хто не дуже любить сир. Прикрасити сирник можна тертим шоколадом або будь-якою іншою глазур'ю.

  • Время приготовления: 4 часа
  • Основной ингредиент: творог
  • Обобщенное название: сырник

Список ингредиентов

  • сир1 кг
  • борошно250 г
  • цукрова пудра250 г
  • вершкове масло250 г
  • цукор250 г
  • яйця10 шт
  • родзинки100 г
  • крохмаль3 ст. ложки
  • ванільний цукор2 пакетики
  • розпушувач1 ч. ложка
  • лимонний сікза смаком

Способ приготовления

125 г м'якого вершкового масла розтерти зі 100 г цукрової пудри. Додати 1 яйце та 1 пакетик ванільного цукру. Збити все до однорідності. Борошно просіяти з розпушувачем і всипати до масляної суміші. Замісити м'яке тісто і загорнути його у харчову плівку. Помістити його у холодильник мінімум на 1 годину.

8 яєць розділити на білки та жовтки. Збивати до утворення стійкої піни, яка не буде виливатися з миски. Сир збити зі 100 г вершкового масла, 200 г цукру і ванільним цукром за допомогою блендера до утворення однорідного крему. Не припиняючи збивати, по одному додавати жовтки. Збивати, доки не утвориться пишна маса.

Родзинки помити і обсушити. Збити білки до утворення піни. Під час збивання потроху всипати 50 г цукру. Частинами додати білки до сирної маси, акуратно перемішуючи знизу вгору. Всипати крохмаль та родзинки. Обережно все перемішати.

Відділити від тіста 1/3 частину і знову помістити її у холодильник. Більшу частину тіста розкотити у тонкий пласт. Роз'ємну форму злегка змастити вершковим маслом і викласти у неї тісто. Наколоти виделкою і помістити у розігріту до 170 градусів духовку. Випікати протягом 15 хвилин.

Дістати корж з духовки і викласти на нього рівним шаром сирну масу. Решту тіста розкотити у тонкий пласт і розрізати його на смужки. Розкласти їх зверху на сирний шар. 1 яйце розділити на білок та жовток. Злегка збити жовток і змастити ним поверхню сирника. Помістити у розігріту до 170 градусів духовку і випікати протягом 50-60 хвилин.

150 г цукрової пудри розтерти з 1 яєчним білком. Постійно розмішуючи, по 1 краплі додавати лимонний сік, доки не утвориться однорідна глазур. Залити готовий сирник глазур'ю, не дістаючи з форми. Помістити у холодильник на пару годин. Потім сирник обережно дістати з форми і розрізати на порціонні шматочки.

Смачного!