Калач

Аватар пользователя a-lesa
Кулинар 6 уровня
Калач

Калачі — уособлення домашнього затишку. Рум'яні та пухкі калачі ідеально смакують з чашкою молока або чаю.

  • Время приготовления: 2 часа
  • Количество порций: 6-8
  • Кухня: Украинская кухня
  • Основной ингредиент: молоко

Список ингредиентов

  • борошно500 г
  • молоко165 мл
  • цукор2/3 склянки
  • яйця3 шт
  • олія40 мл
  • вершкове масло40 г
  • сухі дріжджі6 г
  • ванільний цукор1/2 пакетик
  • сіль1/2 ч. ложка
  • яєчний жовток1 шт

Способ приготовления

Я готую тісто в хлібопічці, але можна місити руками.

Борошно просіяти. Вершкове масло розтопити. Дріжджі залити невеликою кількістю теплої води і помістити у тепле місце до збільшення у об'ємі. Вилити їх у велику миску і влити 200 мл теплого молока. Порціями всипати просіяне борошно, добре перемішуючи. Готове тісто буде рідким. Накрити миску з тістом рушником і залишити у теплому місці до збільшення у об'ємі.

Яйця збити зі 100 мл молока, цукром і сіллю. Додати олію і розтоплене вершкове масло. Перемішати суміш до однорідності. Влити її у опару і ретельно все перемішати. Потроху всипати просіяне борошно і замісити м'яке еластичне тісто. Місити його, доки воно не перестане прилипати до рук.

Миску посипати борошном і викласти у неї тісто. Накрити рушником і помістити у тепле місце до збільшення у об'ємі. Трохи помісити тісто і знову дати йому піднятися. Ще раз помісити і залишити до збільшення у об'ємі у 2-3 рази.

Розділити тісто на 5 однакових частин.

Чотири частини розділити навпіл і розкотити їх у джгути.

Скрутити по два джгути по спіралі. Можна залишити так і спекти два невеликі калачі.

Або скрутити два джгути разом, також по спіралі, пя'тий шматочок тіста також розкатати в смужку и обгорнути навколо великого джгута.

Отримаємо пухкеньку, довгу спіральну смужку.

Надати їм форму кола і з'єднати краї. Деко змастити олією і викласти на нього калач. Накрити рушником і залишити у теплому місці на 20 хвилин.
Щоб середина вийшла ідеально рівною я обгорнула калач навколо стакана, але це не обов'язково.

Духовку включити розігріватися до 180 градусів. Жовток змішати з 1 ст. ложкою молока і змастити поверхню калачів. Помістити у духовку і випікати до готовності приблизно 20-25 хвилин.

Перекласти калачі на дошку і накрити рушником. Дати їм повністю охолонути.

Смачного!

п.с. можна спекти несолодкий калач, тоді треба зменшити кількість цукру до 1 ст.л.

Комментарии
Для добавления комментария необходимо войти или зарегистрироваться.

Ух ты, какой аппетитный!

Аватар пользователя Ак-кая.
6 уровень

Спасибо большое!

Аватар пользователя a-lesa
6 уровень

прелесть! а дырочки в тесте - ну как в больших бубликах с маком Отлично!

Аватар пользователя Tash
6 уровень

Спасибо

Аватар пользователя a-lesa
6 уровень

Какая красота!

Аватар пользователя jenusik

Спасибо большое!

Аватар пользователя a-lesa
6 уровень

Спасибо большое!

Аватар пользователя a-lesa
6 уровень

Красавец

Аватар пользователя Disertniza
5 уровень

Спасибо!

Аватар пользователя a-lesa
6 уровень

Який прекрасний калач!

Аватар пользователя Краля
6 уровень

Спасибо большое))

Аватар пользователя a-lesa
6 уровень

супер

Аватар пользователя Innochka
6 уровень

Спасибо

Аватар пользователя a-lesa
6 уровень
Аватар пользователя танюшенька
3 уровень

Аватар пользователя a-lesa
6 уровень

Лесенька, он волшебный! Вот калачи я еще никогда ни пекла. А глядя на твой, хочется и себе такой же повторить!

Аватар пользователя Лианда
6 уровень

Тонечка, спасибо, сама в восторге, очень вкусная и красивая выпечка

Аватар пользователя a-lesa
6 уровень

Лесенька ,каравай такой красивый, так бы и попробовать мягкий,вкусный и румяный .

Аватар пользователя Ганка
6 уровень

Спасибо большое, да, это очень нежная выпечка))

Аватар пользователя a-lesa
6 уровень