Хліб з медом

Цей хліб вражає своїм надзвичайним ароматом. Насичений смак цього хліба ідеально поєднується з багатьма стравами. Його можна подавати з супами, намазувати вершковим сиром або просто подавати до чаю.

  • Время приготовления: 3 часа
  • Основной ингредиент: мед
  • Обобщенное название: хлеб

Список ингредиентов

  • вода350 мл
  • борошно грубого помолу300 г
  • борошно вищого гатунку200 г
  • рідкий мед30 г
  • квітки лаванди1 ст. ложка
  • свіжі дріжджі10 г
  • сіль1 ч. ложка

Способ приготовления

Дріжджі розчинити у теплій воді. Дати їм активуватися у теплому місці. Додати обидва види борошна, мед, сіль і лаванду. Замісити однорідно гладке тісто. При необхідності можна додати ще трошки борошна. Сформувати з тіста шар і викласти його у миску, посипану борошном. Накрити рушником і залишити на 1 годину у теплому місці.

Деко застелити пергаментом або змастити олією. Тісто викласти на стіл, посипаний борошном, і трохи помісити його. Сформувати буханку і викласти її на деко. Накрити рушником і знову залишити у теплому місці на 1 годину. Зробити на хлібі надрізи гострим ножем. Духовку розігріти до 220 градусів і окропити її водою з пульверизатора. Помістити у духовку хліб і випікати його 10-15 хвилин. Потім зменшити температуру до 200 градусів і випікати до готовності ще приблизно 20 хвилин. Готовність хлібу можна перевірити за допомогою зубочистки.

Смачного!