Фарширована цвітна капуста

Навіть зі звичних і простих продуктів можна приготувати оригінальну страву. Фарширована цвітна капуста безсумнівно вразить усіх Ваших близьких, не зважаючи на простоту приготування. Її ніжний смак можна доповнити улюбленим соусом.

Список ингредиентов

  • цвітна капуста1,5 кг
  • сметана225 мл
  • твердий сир150 г
  • адигейський сир150 г
  • чорний мелений перець1 ч. ложка
  • куркума1 ч. ложка
  • зелень1 пучок
  • сіль3,5 ст. ложки
  • оліядля змащування форми

Способ приготовления

У велику каструлю влити 3 л води і всипати 3 ст. ложки солі. Поставити на вогонь і довести до кипіння. Цвітну капусту помити і цілою викласти у киплячу воду. Знову довести до кипіння і варити до напівноготовності приблизно 5-7 хвилин. Якщо капусту переварити, то вона буде розпадатися. Потім відвар злити, а капусті дати охолонути.

Адигейський і твердий сир окремо натерти на крупній тертці. Зелень помити, обсушити і подрібнити. До адигейського сиру додати 1/3 частину твердого сиру, 3 ст. ложки сметани, дрібку солі, зелень, 1/2 ч. ложки меленого перцю і 1/2 ч. ложки куркуми. Добре все перемішати. 150 мл сметани змішати з рештою спецій та 1/3 ч. ложки солі.

Починаючи знизу, заповнити усі проміжки між суцвіттями у качані капусти сирною начинкою. Потім качан перевернути і нафарширувати капусту зверху, обережно розсуваючи суцвіття. Форму для запікання змастити олією і викласти у неї фаршировану капусту. Змастити її з усіх сторін сметанним соусом і посипати рештою твердого сиру. Помістити у розігріту до 200 градусів духовку і запікати до готовності приблизно 30-40 хвилин.

Смачного!