Кнедлики з картоплі

Кнедлики з картоплі з апетитною підливкою сподобаються усій Вашій родині. Цю ситну і смачну страву можна подавати на стіл зі сметаною або улюбленим соусом. Також їх можна залити бульйоном.

  • Время приготовления: 1 час
  • Основной ингредиент: картофель
  • Обобщенное название: кнедли

Список ингредиентов

  • картопля1 кг
  • борошно250 г
  • яйця2 шт
  • вершкове масло5-6 ст. ложок
  • мелені сухарі2-3 ст. ложки
  • сільза смаком
  • чорний мелений перецьза смаком

Способ приготовления

Картоплю помити і відварити до готовності у підсоленій воді. Почистити і перемолоти у м'ясорубці або розім'яти товкушкою. У картопляне пюре вбити яйця, посолити і поперчити. Ретельно розмішуючи, всипати борошно. Замісити однорідне тісто, яке не буде прилипати до рук.

Розділити його на 4 частини і сформувати з них тонкі “ковбаски”. Розрізати їх на шматочки довжиною приблизно 4-5 см. Опустити у киплячу підсолену воду і накрити каструлю кришкою. Варити кнедлі, доки вони не спливуть. У сковорідці розтопити вершкове масло. Обсмажити у ньому сухарі до золотистого кольору. Кнедлі викласти на тарілку за допомогою шумівки. Полити їх маслом з сухарями і подати на стіл.

Смачного!