Паштет з опеньок

Цей паштет обов'язково сподобається усім любителям грибів. Він виходить надзвичайно смачним і ароматним. За бажанням у рецепт можна додавати й інші спеції за своїм смаком.

  • Время приготовления: 2 часа
  • Основной ингредиент: грибы
  • Обобщенное название: паштет

Список ингредиентов

  • опеньки3 кг
  • олія250-300 мл
  • ріпчаста цибуля150 г
  • морква150 г
  • сіль5 ч. ложок
  • оцет 9 %80 мл
  • цукор1 ст. ложка
  • чорний мелений перець1/2 ч. ложки
  • мелений мускатний горіх1/4 ч. ложки
  • лавровый лист2 шт

Способ приготовления

Опеньки почистити і помити. Відварити їх до готовності у киплячій воді. Потім знову помити і дати охолонути. Перемолоти їх у м'ясорубці. Цибулю почистити, розрізати на декілька частин і перемолоти у м'ясорубці. Моркву почистити, помити і також пропустити через м'ясорубку.

У великій каструлі розігріти олію і обсмажити у ній цибулю до м'якості. Додати моркву і смажити овочі декілька хвилин. Потім у каструлю викласти гриби і довести масу до кипіння. Посолити, поперчити, всипати цукор і мускатний горіх. Тушити на повільному вогні протягом 1 години, постійно помішуючи.

Потім у паштет додати лавровий лист і тушити все ще 30 хвилин. Після цього влити у грибну масу оцет і тушити до готовності ще 30 хвилин. Розкласти готовий паштет у стерилізовані баночки і закотити. Загорнути у ковдру і дати повністю охолонути у такому положенні.

Смачного!

Комментарии
Для добавления комментария необходимо войти или зарегистрироваться.

Дуже сподобався рецепт!Вчора закрила 5 баночок!смачно))) тільки я добавила більше моркви і цибулі(приблизно по 300 г,а не по 150,як вказано в рецепті) Дякую!

Аватар пользователя Malinka
0 уровень