Маслюки в томаті

Якщо Ви любите гриби, то обов'язково спробуйте цей рецепт. Маслюки в томаті виходять дуже ароматними, а їх оригінальний смак сподобається усій Вашій родині. Ця закуска неодмінно стане однією з Ваших улюблених.

  • Время приготовления: 8 часов и более
  • Основной ингредиент: маслята

Список ингредиентов

  • маслюки1 кг
  • томатна паста200 г
  • олія3 ст. ложки
  • цукор2 ст. ложки
  • оцет 9 %2 ст. ложки
  • сіль1 ст. ложка
  • лавровий листза смаком
  • чорний перець горошкомза смаком
  • духмяний перець горошкомза смаком
  • гвоздиказа смаком

Способ приготовления

Маслюки почистити і ретельно помити. Викласти у каструльку і залити водою. Поставити на вогонь і довести до кипіння. Варити протягом 20 хвилин, періодично знімаючи пінку. Після цього відкинути їх на друшляк і ще раз помити у проточній воді.

Сіль і цукор розчинити у 4 ст. ложках води. У сковорідці добре розігріти олію. Швидко обсмажити у ній гриби. Влити солодко-солону воду і додати томатну пасту. Всипати усі спеції і тушити гриби протягом 10 хвилини, періодично помішуючи. Зняти маслюки з вогню і влити оцет. Ретельно перемішати і розкласти у сухі стерилізовані баночки. Щільно закрити і дати повністю охолонути. Помістити на 3 дні у холодильник, після чого маслюки можна подавати на стіл. Зберігати гриби потрібно у холодильнику.

Смачного!