Королівський сирник

Смак цього сирника дійсно можна назвати королівським. Надзвичайно ніжна сирна начинка зі смачними шоколадними коржами нікого не залишать байдужим. Особливий смак сирнику надає ванільний пудинг і курага.

  • Время приготовления: 1,5 часа
  • Основной ингредиент: творог
  • Обобщенное название: сырник

Список ингредиентов

  • жирний сир1 кг
  • цукор300 г
  • борошно250 г
  • вершкове масло200 г
  • курага150-200 г
  • яйця6 шт
  • ванільний пудинг1 пакетик
  • сметана2 ст. ложки
  • какао2 ст. ложки
  • розпушувач1 ч. ложка
  • ванільний цукор1 пакетик

Способ приготовления

100 г м'якого вершкового масла збити зі сметаною, 100 г цукру і 1 яйцем. Борошно просіяти і змішати з розпушувачем і какао. Потроху всипати цю суміш у масляну масу і замісити однорідне тісто. Помістити його на 3 години у морозилку. Після цього розділити його на 3 частини.

Сир збити у блендері або двічі перемолоти у м'ясорубці. 5 яєць розділити на білки та жовтки. Збити жовтки з 1 склянкою цукру до утворення білої маси. Ретельно змішати її з сиром. Додати 100 г м’якого вершкового масла, ванільний цукор і пудинг. Перемішати масу до однорідності.

Яєчні білки збити міксером до утворення стійкої піни, яка не буде виливатися з миски. Додати її до сирної маси і обережно перемішати все ложкою знизу вгору. Розділити отриману масу на дві рівні половини. Курагу залити окропом. Потім обсушити і порізати соломкою.

Форму для випічки застелити пергаментним папером. Одну частину тіста рівним шаром натерти на крупній тертці у форму. На тісто рівномірно викласти половину сирної маси. Розкласти на неї шматочки кураги. Другу частину тіста також рівномірно натерти на крупній тертці у форму на сирний шар. На тісто викласти решту сирної маси і акуратно розрівняти поверхню. Третю частину тіста так само рівним шаром натерти на крупній тертці у форму.

Духовку включити розігріватися до 180 градусів. Форму з сирником помістити у духовку. Запікати до готовності протягом 1 години. Дістати сирник з духовки і дати йому повністю охолонути. Потім помістити його у холодильник і дати настоятися протягом декількох годин.

Смачного!