Салат «Коник біля ясел»

Салат «Коник біля ясел»

Таким салатом можна не лише здивувати, а й добре нагодувати, адже якщо скористаєтесь моєю ідеєю і приготуєте гостям такий порційний салат, то кожен з них матиме на одній тарілці одразу і ситний м’ясний салатик з сиром (галявинка під коником та коник), і вітамінний овочевий (у яслах), і корисний хлібець до салатів.

Список ингредиентов

  • овочевий салат (у яслах):
  • капуста150 г
  • перець болгарський 50 г
  • цибуля20 г
  • морква50 г
  • насіння гарбузове20 г
  • мед натуральний2 ч. ложки
  • лимонний сік2 ч. ложки
  • оливкова олія2 ст. ложки
  • хлібці цільнозернові4 шт
  • м'ясний салат (галявина для коника):
  • кус-кус пшеничний тм «жменька»1/2 порційного пакетика
  • гусяча грудка печена70 г
  • чорнослив копчений70 г
  • насіння соняшникове35 г
  • соус «ткемалі»4 ст. ложки
  • сир «косичка»1 шт

Способ приготовления

Для виготовлення коника потрібен сир "Косичка" - ось такий.

Він легко розділяється на смужки.

Починаємо робити коника, імітуючи давню українську техніку коника-мотанки – відокремити пучками волокна із сиру.

Змотати тулуб, ноги, гриву. Щоб конструкція трималась купи, спочатку скріпити її зубочистками.

Змотати задні ноги та хвіст. А вже потім зв’язати тоненькими сирними волокнами. Розпушити хвіст та гриву, розділивши сир на тонкі волокна.

Змайструвати ясла для коника: на двох хлібцях з обох сторін зробити паралельні надрізи.

Закріпити в них два цілі хлібці. Відкласти ці заготовки в сторону та приступити до приготування салатів.

Капусту тоненько посікти, посолити, злегка відтиснути та злити сік. Додати нарізаний соломкою болгарський перець (виглядатиме гарніше, якщо перець взяти різнокольоровий: червоний, жовтий та зелений), дрібно посічену цибулю, терту моркву, підсмажене гарбузове насіння, вимішати та заправити заправкою (мед, сік лимона та олію розтерти до однорідної суміші).

Щоб приготувати галявину-підложку для коника, спочатку слід відварити кус-кус пшеничний від ТМ «Жменька (до речі, кус-кусом я вже давно замінюю рис в салатах – він чудово поєднується з іншими складниками). Я використовувала порційний - в пакетиках – його треба занурити в упаковці у воду та варити, доки пакет не заповниться вареною крупою повністю.

Ось так.

Охолоджений кус-кус викласти на таріль шаром товщиною 1 см, а овочевим салатом наповнюємо ясла для коника.

Підготувати чорнослив та м'ясо.

Зверху на кус-кус викласти нарізані соломкою запечену гусячу грудку (замість неї можа взяти будь-яке інше відварене м’ясо).

На м'ясо - попередньо ошпарений та підсушений чорнослив. Посипати підсмаженими соняшниковими зернятами.

Все це легенько ущільнити ложкою та полити сливовим соусом «Ткемалі» (у мене – приготований власноруч). Можна, звичайно, використати майонез, але тоді для пікантності додайте в нього ложечку гірчиці, хоча на мій смак саме кисло-солодкий «Ткемалі» є ідеальним до цього салату. Зверху на салат обережно викласти коника, оздобивши морквою упряжку та сідельце, око – зелений горошок.

Смачного!

Додам, що в таких яслах можна подати будь-який салат, а із сиру – косички можна створити щось інше (я робила ще ляльку - мотанку). Фантазуйте та тіште своїх близьких!

Комментарии
Для добавления комментария необходимо войти или зарегистрироваться.

Очень креативно и душевно!

Аватар пользователя dmitry
5 уровень

Дякую, я старалась!

Аватар пользователя пакотелька
4 уровень

Часто работаю с таким сыром,свою лошадку тоже с ним делала.Отличный салат,но как по мне то тарелку надо было не такую пёструю брать,она на мой взгляд отвлекает внимание от самого блюда

Аватар пользователя lakshmi
7 уровень

Дякую! Так, тарілка не дуже, іншої підходящого розміру не було, нажаль...

Аватар пользователя пакотелька
4 уровень

Интересная подача!

Аватар пользователя Антонина
7 уровень

Щиро дякую, Антоніна!

Аватар пользователя пакотелька
4 уровень

Аватар пользователя katya
6 уровень

Спасибі, Катю!

Аватар пользователя пакотелька
4 уровень