Джем з яблук

Аватар пользователя gjoanna
Кулинар 2 уровня
Джем з яблук

Дуже смачний джем з яблук сорту "Ренета".

  • Время приготовления: 2,5 часа
  • Количество порций: 4 л
  • Кухня: Украинская кухня
  • Основной ингредиент: яблоки
  • Обобщенное название: джем

Список ингредиентов

  • яялука сорту "ренета"10 кг
  • цукор2-3 кг
  • вода1 л

Способ приготовления

Яблука помити, обсушити. Нарізати скибочками не знімаючи шкірочки(!) насіннєву коробочку відрізаєм.

На дно каструлі з алюмінію (!) влити 1 літр води, всипати порізані яблука та поставити на невеликий вогонь і варити до тих пір поки яблука не розваряться.

Розварені яблука перетерти через сито, всипати цукор до однорідної маси яка получилася після перетирання. Поставити на ДУЖЕ маленький вогонь та постійно помішувати, варити 20-25 хв.

Готовий гарячий джем розкласти в стерелізовані банки та закрутити стерелізованими кришками.