Рогалики масляні до сніданку

Аватар пользователя gutka
Кулинар 7 уровня
Рогалики масляні до сніданку

Мої улюблені дуже смачні рогалики до сніданку.

  • Время приготовления: 2 часа
  • Количество порций: 12
  • Основной ингредиент: молоко
  • Обобщенное название: рогалики

Список ингредиентов

  • борошно пшеничне580 г
  • яйця курячі2 шт
  • сік лимону1 ст. ложка
  • олія1 ст. ложка
  • цукор1,5-2 ст. ложки
  • сіль1/2 ч. ложки
  • молоко тепле250 мл
  • масло вершкове розтоплене60 г+50 г
  • дріжджі свіжі20 г
  • яйцедля змащування
  • мак/кунжутдля посипання

Способ приготовления

Інгредієнти (всі кімнатної температури) для 12 шт (рогаликі досить великі)
Розвести свіжі дріжджі з ложкою цукру, ложкою борошна і трохи молока. Відставити рости.
Збити яйця, додати сіль, молоко, цукор, масло. Повільно додати просіяне борошно, лимонний сік і дріжджі, ретельно перемішати всі інгредієнти . В кінці додати розтоплене вершкове масло (60 г). Замісити, підсипаючи борошно (не надто багато), поки тісто не прилипатиме до рук. Поставити в тепле, без протягів, місце аби підійшло, накрити полотняним рушником (близько однієї години).

Після цього , розділіть тісто на 12 рівних частин. За допомогою качалки сформувати овальні круги з довжиною близько 20 см, які змащувати з допомогою кулінарної кісточки невеликою кількістю масла. Згорнути рулетиком уздовж короткої сторони, як налисник і згорнути у формі рогалика. Викласти на форму, з інтервалами на форму змащену олією(смальцем). Перед випічкою змащувати збитим яйцем і посипати маком/кунжутом.Випікати при температурі 200 градусів 25 хвилин.

Смачного

за рецепт дякую Дороті (польський сайт http://mojewypieki.blox.pl)

Комментарии
Для добавления комментария необходимо войти или зарегистрироваться.

Эх забираю))))))) и уже хочу их испечь))))))))) класс)))))))))

Аватар пользователя Ариадна
5 уровень

очень рекомендую)

Аватар пользователя gutka
7 уровень

Які ж вони чудові а скатертина то певно ще бабусина?

Аватар пользователя Source of taste
3 уровень

Ні, не бабусина, але давня, дуже бережу її) Дякую.

Аватар пользователя gutka
7 уровень

Красавцы! Ничего не могу с собой поделать - обожаю дрожжевую выпечку!

Аватар пользователя Лианда
6 уровень

Я також, вже майже рік не купую в магазині - тільки печу сама.

Аватар пользователя gutka
7 уровень

Здорово !

Аватар пользователя Вероника1101
6 уровень

прелесть!!! какие красивые)))

Аватар пользователя tonylife
5 уровень

Здравствуйте! Есть вопросы: в описании есть фраза-"Повільно додати просіяне борошно, лимонний сік і дріжджі" - Дрожжи - это имеется ввиду опара, да?ту что мы раньше сделали. И еще -"В кінці додати розтоплене вершкове масло (60 г)". Но мы раньше масло добавляли к яйцам или то было подсолнечное масло? Спасибо.

Аватар пользователя An-lili
0 уровень