Оселедець з товстолоба

Список ингредиентов

  • тушка товстолоба1,4 кг
  • сіль5 ст. ложок
  • оцет3-4 ст. ложки
  • цукор1 ст. ложка
  • рослинна олія3-4 ст. ложки
  • вода1 л

Способ приготовления

Товстолоба почистити, вийняти нутрощи та ретельно помити. Спочатку відрізати голову, хвіст та плавники. Видалити хребет, нарізати рибу гострим ножем на шматочки і покласти в каструльку.

У каструльку влити воду и поставити її на вогонь. Додати цукор, сіль та оцет. Дати маринаду закипіти, знати його з плити та трохи остудити.

До риби додати олію, лавровий лист та пірець. Змішати, залити ще гарячим маринадом і дати повністю охолонути. Поставити рибу у маринаді у холодильник на добу, а потім можна подавати на стіл.

Смачного!