Макаронна запіканка

Список ингредиентов

  • макарони400 г
  • м'ясний фарш500 г
  • яйце1 шт
  • гілочки петрушки4 шт
  • цибуля1 шт
  • морква1 шт
  • рослинна олія4 ст. ложки
  • часник2 зубчики
  • тертий сир100 г
  • мелений імбирза смаком
  • мелений мигдальза смаком
  • чорний молотий перецьза смаком
  • сільза смаком

Способ приготовления

Моркву, часник і цибулю почистити і помити. Цибулю з часником дрібно нарізати, а моркву натерти на тертці. Петрушку помити, просушити та подрібнити.

У пательні розігріти 2 столові ложки олії, викласти цибулю з морквою та обсмажити, помішуючи на протязі 5 хвилин. Додати до овочів часник з петрушкою і готовути еще приблизно хвилину. Зняти з плити.

Обсмажені овочі перекласти до фаршу і ретельно перемішати. Приправити за смаком, додати яйце и ще раз добре все перемішати.

У каструлі закип'ятити воду, додати до неї сіль і викласти макарони. Нагріти до кипіння і варити до напівготовності. Відкунити макарони на друшляк.

Взяти прямокутну форму, змастити ії маслом і викласти третину макаронів. Зверху викласти половину фаршу і посипати третиною тертого сиру. Далі викласти ще третину макаронів і покласти другу половину фаршу. Посипати половиною сиру, який залишився и покласти зверху останні макарони. Посипати заготовку запіканки сиром, накрити фольгою і поставити в розігріту до 180 градусів духовку. Запікати близько 30 хвилин.

Смачного!