Десерт вершковий з млинцями

Пропоную приготувати ніжний та смачний десерт! Шанувальники макової начинки неодмінно оцінять такий варіант.
- Время приготовления: 45 минут
- Количество порций: 6-8
- Основной ингредиент: молоко
- Обобщенное название: десерт
- Участие в конкурсе: Кулінарний конкурс «Незвичайна Масниця»
Список ингредиентов
- для млинців:
- борошно пшеничне — 250 г
- сіль — дрібка
- цукор — 2 ст. ложки
- яйця курячі — 3 шт
- молоко — 200 мл
- вода — 250-300 мл
- масло вершкове (розтоплене) — 1-2 ст. ложки
- какао-порошок — 1 ст. ложка
- макова начинка — 250-300 г
- для крему:
- вершки (сметана) 30-33% — 500 мл
- желатин швидкорозчинний — 2 ст. ложки
- цукрова пудра — 1/2 склянка
Способ приготовления

Для початку потрібно приготувати тоненькі млинці за улюбленим рецептом.
Я пропоную свій найпростіший варіант на молоці: замішуємо тісто з усіх інгредієнтів (вони повинні мати кімнатну температуру) і відливаємо 4 ополоника для шоколадних млинців. Додаємо до тіста какао-порошок і добре перемішуємо, щоб позбутися грудочок! Для десерту я використала: 6 світлих млинців і 4 шоколадних.

Для млинців я використала готову макову начинку, купую тільки кращих виробників, у складі тільки натуральні інгредієнти. Звичайно можна приготувати макову начинку самому(100 г маку перемолоти в кавомолці,в каструльку налити 100 мл води, додати 3-4 ст.ложки цукру, нагрівати воду доки цукор розчиниться. Як закипить додати мак і проварити хвилин 5, щоб стало в'язкої консистенції)
Дуже смачно використати для начинки вишні (я нажаль вже всі заготовки використала ).
Викладати макову начинку на край млинця і загортати рулетом.

Так приготувати решту світлих млинців.
Можна для десерту використати більше млинців з начинкою, але тоді - відповідно потрібно зменшити кількість крему.

Желатин розчинити у 80 мл. гарячої води, залишити аби трішки охололо.

Свіжі та охолоджені вершки/сметану потрібно збити (перед збиванням вершки краще всього гарненько перемішати). Починати збивання потрібно з самої мінімальної швидкості. Потім, не припиняючи процес, швидкість збільшити, коли вершки трохи зіб'ються, тонкою цівкою всипайте пудру, продовжуючи збивання. Наприкінці, збиваючи, влити поступово розчинений желатин.

Форму для випічки хліба/кексу вистелити харчовою плівкою і шоколадними млинцями, так аби боки млинців звисали з країв форми.

Змазуємо густо кремом внутрішню частину десерту.

Викладаємо чергуючи млинці з вершковим кремом.

Третій ряд млинчиків покриваємо кремом і загортаємо шоколадними млинцями. Вкриваємо харчовою плівкою і відправляємо в холодильник на 2-3 години, а краще на ніч.

Готовий десерт звільнити від плівки і перевернути на тарілку.


Приємного чаювання з дуже смачним десертом!

За бажанням зверху десерт можна покрити шоколадною помадкою.

Смачного!

- Дата публикации: 22.02.15 - 16:27
- Добавлен в кулинарную книгу: 30
- Рейтинг:5(средняя оценка: 5, всего голосов: 18)
Дуже красиво!!!
так все акуратно зроблено! 
дякую, ну дуже смачно:) запрошую на каву
Це дуже гарно. Це дуже-дуже гарно!!!
Дякую, Оксана)))це ще смачно і дуже калорійно
Цей рецепт - один з найгарніших фото-рецептів, що я бачив

Браво! Браво! Браво!
дуже дякую
Смакота
і дуже гарні фото! 
Дякую))
Сногшибательно.
Спасибо, Иришка))
очень красиво и аппетитно, это победа))))))))
Ариадна, благодарю:))
Великолепно !
спасибо, рада, что понравилось)))
Неймовірно!!!! Однозначно - рецепт-переможець!!
Дякую))
лучшая фото композиция конкурса! Шикарно!
Спасибо))))
Очень красиво и необычно. Если б я была жюри конкурса - победа была бы за вами
Спасибо,Юль! надеюсь понравятся
це однозначно кулінарний шедевр!!!!неймовірно!!!!бажаю лише перемоги!!!!
дякую, Ліда))
Шедеврально!)))
Вікторія, дякую))
ну красотааа....
Спасибо большое)))
Очень здорово! Так аппетитно и красиво!)
Мария, благодарю))
Очень красиво, НО! если бы рецепт был бы написан на русском языке, я бы рискнула такой испечь,не знаю как другим,а мне, к сожалению, сложно читать на украинском, боюсь что-то не так понять и испортить.....А рецепт действительно красив и заслуживает высшей похвалы!
Гугл-транслейт вам в помощь )
Кроме того, если будет что-то не понятно, уверена, тут вам с радостью поможет каждій знающий украинский язік.
Я ледар, і не часто коментую рецепти, але тут не змогла встояти - довелось навіть залогінитись )
Досконало! Дякую за красоту, натхнення, настрій.
Дякую))
Красота невероятная, люблю блинчики тонкие печь, и сливки для взбивания 32% у нас наконец появились, мак, шоколад... короче обязательно сделаю. Спасибо за шикарный рецепт.
На здоров'я))) Сподіваюсь Вам сподобається.
Я використовую для збивання тільки жирні вершки або ще краще домашні.