Різотто «Лотос» із червонокачанної капусти

Сьогодні у мене на обід різотто з червонокачанною капустою, яке подавала до столу у вигляді квітів водяної лілії. Червонокачанна капуста чудово зберігється до весни, це дуже корисний і дієтичний продукт, з якого можна готувати смачні та корисні страви протягом цілого року (при приготуванні капусти не більше години в ній зберігаються всі корисні речовини.)
- Время приготовления: 45 минут
- Количество порций: 2-3
- Кухня: Итальянская кухня
- Основной ингредиент: рис
- Обобщенное название: ризотто
- Участие в конкурсе: Кулінарний конкурс «Весняні квіти»
Список ингредиентов
- капуста червонокачанна — 600 г
- рис — 1 склянка
- овочевий бульйон — 1-1,5 л
- цибуля ріпчаста — 1 шт
- олія оливкова — 2-3 ст. ложки
- масло вершкове — 50-60 г
- сир пармезан — за смаком
- сіль, перець — за смаком
Способ приготовления

Перш за все потрібно відокремити від качана більш щільні верхні листки, які знадобляться для сервірування різотто.

Листки капусти за допомогою не великого, гострого ножа перетворити в чашечку лотоса.

Нарізати ще декілька трикутничків, якими потім можна дооформити той же лотос.

Внутрішню частину капустяного качана подрібнити.

Цибулину почистити та нарізати кубиками.

В окремій глибокій сковороді на оливковій олії легко обсмажити спочатку порізану цибулю, потім додати капусту, трохи гарячого бульйону і тушкувати капусту до напівготовності. Додати сік половинки лимона.

Рис обсмажити на середньому вогні, в каструлі чи глибокій сковорідці, де готуватиметься різотто (на сухо або з невеликою кількістю оливкової олії).
До обсмаженого рису додати підготовлену капусту, пару ополоників гарячого бульйону, і на більш помірному вогні почати готувати різотто, приправити сіллю та перецем, кілька разів перемішуючи рисову суміш і додаючи гарячий бульйон у міру його випаровування. Додати до різотто масло, тертий сир. Перемішати
Накрити каструлю рушником і дати різотто постояти пару хвилин перед подачею.

Сервірувати різотто, виклавши його у листя капусти-лотоса і при бажанні зробивши маточки з жовтого перцю або моркви.

Смачна та корисна страва готова.


- Дата публикации: 24.03.15 - 17:49
- Добавлен в кулинарную книгу: 8
- Рейтинг:5(средняя оценка: 5, всего голосов: 5)
Красиво и полезно
и вкусно))) на вкус напоминает голубцы ленивые правда без мяса
Спасибо 
Очень красиво оформлено
Спасибо, большое) и нам на вкус понравилось)
Очень необычно!)
Яка цікава краса!!
Яка цікава краса!!
Дякую)