Булочки-квіточки

Аватар пользователя gutka
Кулинар 7 уровня
Булочки-квіточки

Смачні та пухкенькі булочки(не солодкі) готувати не складно, головне мати необхідні продукти. Такі булочки добре подавати на святковий стіл до перших страв.

Список ингредиентов

  • овочевий сік натуральний або вода110 мл
  • цукор1 ч. ложка
  • борошно пшеничне160 г
  • дріжджі сухі1/2 ч. ложки
  • оливкова олія1-2 ст. ложки
  • сільдрібка

Способ приготовления

Для початку потрібно приготувати натуральний сік. Сьогодні у мене свіжий буряк для червоного кольору, а для жовтого/помаранчового сьогодні я використала куркуму, можна приготувати сік з моркви або помідорів. Також чудово підійде гарбузове пюре.
Буряк почистити, стерти на дрібно .

Видавити сік з тертого буряка за допомогою марлі - 110 мл, вистачило одного бурячка середнього розміру. Сік трішки нагріти (38-40 градусів).

У мене морква вже не дуже соковита, тому для створення жовтого кольору я додала до теплої води 0,5 чайної ложечки куркуми.

До теплого соку буряка додати ложечку цукру, ложку борошна, пів чайної ложки дріжджів, гарно перемішати, накрити серветкою і залишити приблизно на 10-15 хвилин у теплому, без протягів місці. Так само повторити з жовтою рідиною.

У списку інгредієнтів продукти на приготування тіста одного кольору. Можна приготувати ще зелене тісто використавши для забарлення шпинат.

Замісити червоне тісто: просіяти в миску борошно (~155 г), зробити лунку, вилити опару, додати дрібку солі. При замішуванні тіста підливати 1-2 столові ложки масла. Вимішувати 7-8 хвилин. Тісто сформувати в кулю, накрити рушником та поставити в тепле місце на 40 хвилин.
Повторимо все з опарою жовтого кольору.

Приготувати качалку, ніж для піци. На дошку присапану борошном викласти тісто і формувати булочки-квіточки. При формуванні булочок добре змазувати руки оливковою олією.

Тут можно дати волю Вашій фантазії. З двох кольорів тіста у мене вийшло три булочки, як на фото, і дві менших із залишків тіста.

Булочки накрити рушником та залишити в теплому місці аби підійшли.

Духовку розігріти до 180 градусів. Перед відправленням булочок у духовку серединку присипала маком. Через хвилин 10 температуру зменшити до 170.
Випікати близько 20-25 хвилин.

Готові булочки викласти на решітку до повного охолодження.

Булочки вийшли дуже пухкі і ароматні. Смачного!

Спеціально для конкурсу виклала такий букетик.

Із залишків тіста вийшло ще дві маленькі булочки.

Фото у розрізі.

Комментарии
Для добавления комментария необходимо войти или зарегистрироваться.

Красота!

Аватар пользователя iasua
0 уровень

и вкусно:))

Аватар пользователя gutka
7 уровень

Прикольные и красивые булочки!

Аватар пользователя Sve4ka
5 уровень

Спасибо)

Аватар пользователя gutka
7 уровень

крутыхи!

Аватар пользователя Марьяна
6 уровень

Спасибо Марьяна)

Аватар пользователя gutka
7 уровень

Очень красиво и ярко по весеннему!

Аватар пользователя Ак-кая.
6 уровень

Дякую, Люда)

Аватар пользователя gutka
7 уровень

Очень яркие цветы, супер!

Аватар пользователя Disertniza
5 уровень

Благодарю, Аня)

Аватар пользователя gutka
7 уровень

Этот рецепт должен обязательно победить! Очень красочно

Аватар пользователя Chokoladka
3 уровень

Этот рецепт должен обязательно победить! Очень красочно

Аватар пользователя Chokoladka
3 уровень

спасибо) рада, что нравятся)

Аватар пользователя gutka
7 уровень

Очень красиво!

Аватар пользователя vorobyshek
6 уровень

спасибо)

Аватар пользователя gutka
7 уровень

Очень красиво Желаю победы в конкурсе

Аватар пользователя Котенок
5 уровень

Спасибо большое Катя!

Аватар пользователя gutka
7 уровень