
Сонячна паска

- Время приготовления: 4 часа
- Кухня: Украинская кухня
- Основной ингредиент: изюм
- Обобщенное название: паска
- Участие в конкурсе: Кулінарний конкурс «Великодні частування»
Список ингредиентов
- дріжджі свіжі — 75 г
- молоко — 250 мл
- цукор — 200 г
- жовтки яєчні — 4 шт
- куркума — 1/2 ч. ложки
- сметана — 100 г
- масло вершкове — 150 г
- цукор ванільний — 10 г
- сіль — 5 г
- борошно пшеничне — 800 г
- родзинки — 75 г
- цукати — 40 г
- цедра 1-го лимона
- для глазурі:
- цукрова пудра — 1 стакан
- яєчний білок — 1 шт
- лимонний сік — 1 ст. ложка
Способ приготовления

В 150 мл молока (температура десь 36 градусів) додати 2 ст. л. борошна, 2 ст. л. цукру і дріжджі. Все добре перемішати. Поставити в тепле місце на 15-20 хвилин. Додати куркуму, сметану, розтоплене охолоджене масло, решту молока, збиті з цукром жовтки, сіль, ванільний цукор.

В отриману суміш поступово додати борошно, замісити м'яке тісто.( місити приблизно 10 хв.)
Родзинки і цукати заздалегідь залити кип’яченою водою на 20 хв. Після того просушити на рушничку. Висушені родзинки і цукати присипати борошном. Це для того щоб вони рівномірно розприділилися в тісті. Цедру з лимона натерти на тертці.
В тісто додати родзинки, цукати і цедру лимона. Знову усе добре вимісити.

Залишити тісто на півтори години в теплому місці щоб піднялось, накривши рушничком.

Кожну формочку змастити розтопленим вершковим маслом Зробити з тіста кульки і покласти їх у форми. Тіста у формі повинно бути приблизно 1/3.
Знову на 30-40 хв. залишити тісто підходити.

Випікати 45 хвилин при 180 ℃. На дно духовки ставлю деко з водою. Це для того щоб низ паски не підгорів. (Перші 10 хвилин дверцята відкривати не варто). Готовність можна перевірити так: при проколюванні дерев’яною паличкою вона має бути суха, не повинно бути залишків тіста.
Коли стануть тепленькими, паски можна вийняти з металевих форм, в паперових формах можна залишити.

Глазур:
Збити один білок в піну, не перестаючи збивати, додати поступово склянка цукрової пудри і столову ложку лимонного соку. Покрити паски глазур’ю.



Смачного!

- Дата публикации: 12.04.15 - 11:30
- Добавлен в кулинарную книгу: 5
- Рейтинг:4.583335(средняя оценка: 4.6, всего голосов: 12)
- Нас вже 28351, приєднуйтесь!
- Рецептів на сайті 40826
- знаходити нові рецепти
- створити свою кулінарну книгу
- змагатися в кулінарних конкурсах
- знаходити нових друзів
Сонячні фото, гарний рушничок та кошик чудовий)
очень красивая пасха))))))))))))
Спасибо большое!
Смачна паска
сонячна 
Спасибі
Патріотично
!
Дякую
старалась!
Готовила, очень понравилось,
Спасибо!
І Вам спасибо!
Рада что понравилось!
Камозиция просто супер!
Спасибо!