Паска на кип'яченому молоці

дуже смачна і пухка паска
- Время приготовления: 4 часа
- Кухня: Украинская кухня
- Основной ингредиент: молоко
- Обобщенное название: паска
- Участие в конкурсе: Кулінарний конкурс «Великодні частування»
Список ингредиентов
- дріжджі свіжі — 30 г
- молоко — 400 мл
- цукор — 200 г
- яйця + 1 жовток — 3 шт
- масло вершкове — 50 г
- цукор ванільний — 10 г
- сіль — 5 г
- борошно пшеничне — 780 г
- родзинки — 75 г
- цедра половини лимону
- для глазурі:
- цукрова пудра — 1 стакан
- яєчний білок — 1 шт
- лимонний сік — 1 ст. ложка
Способ приготовления

Опара:
В 100 мл молока (температура десь 36 градусів) додати 1 ст. л. борошна, 1 ст. л. цукру і дріжджі. Все добре перемішати. Поставити в тепле місце на 40 хвилин. 300 мл молока закип’ятити додати до нього цукор, масло та перемішати. Залишити охолоджуватись до 36 градусів.

Збити 3 яйця + 1 жовток ( 1 білок залишила для глазурі) з ваніллю.

Всі три маси з’єднати в одній глибокій мисці. Додати сіль.

В отриману суміш поступово додати борошно, замісити м'яке тісто. ( місити приблизно 15 хв.) Я ще додала 0,5 ч. л. куркуми для кольоку, бо яйця у мене були магазинні.

Родзинки заздалегідь залити кип’яченою водою на 20 хв. Після того просушити на рушничку. Висушені родзинки присипати борошном. Це для того щоб вони рівномірно розприділилися в тісті. Цедру з половини лимона натерти на тертці.

В тісто додати родзинки, та цедру лимона. Знову усе добре вимісити.

Залишити тісто на півтори години в теплому місці щоб піднялось, накривши рушничком.


Кожну формочку змастити розтопленим вершковим маслом Зробити з тіста кульки і покласти їх у форми. Тіста у формі повинно бути приблизно 1/3. Знову на 30-40 хв. залишити тісто підходити. Випікати 45 хвилин при 180 ℃. Коли стануть тепленькими, паски можна вийняти з металевих форм, в паперових формах можна залишити.

Глазур:
Збити один білок в піну, не перестаючи збивати, додати поступово склянка цукрової пудри і столову ложку лимонного соку. Покрити паски глазур’ю.



Смачного!




- Дата публикации: 19.04.15 - 18:38
- Добавлен в кулинарную книгу: 5
- Рейтинг:4.875(средняя оценка: 4.9, всего голосов: 8)
Красота!
Хорошие куличики, мякиш такой аппетитный и воздушный
Спасибо большое!!!
Паска очень вкусненькая!
Гарні пасочки,
. Фіалки також чудові.
Велике дякую!
, а фіалки це хоббі мами. 